Εντυπωσιακή ανταπόκριση στη σκακιστική εκδήλωση του ΝΟΚ (φωτογραφίες)


Εντυπωσιακή ήταν η ανοικτή σκακιστική εκδήλωση που διοργάνωσε χθες το απόγευμα ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας στο παραλιακό ξενοδοχείο Όστρια, με αφορμή την απονομή των επάθλων στους νικητές του 5ου ανοικτού τουρνουά «Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Τσιάλας». Οι υπεύθυνοι του ΝΟΚ έδωσαν την ευκαιρία και στα πιο μικρά παιδιά να πάρουν μια γεύση από αγωνιστικό σκάκι, μέσα από τη διοργάνωση ενός ράπιντ 5 γύρων, που γνώρισε εντυπωσιακή ανταπόκριση, καθώς στις δύο κατηγορίες αρχαρίων και προχωρημένων έλαβαν μέρος 66 σκακιστές και σκακίστριες κάθε ηλικίας. Όχι μόνο ξεπεράστηκε το όριο των 60 συμμετοχών που είχε τεθεί, αλλά η μαζική παρουσία του Μορφωτικού Συλλόγου με περίπου 20 αγόρια και κορίτσια οδήγησε στη διοργάνωση ενός τρίτου τουρνουά που φιλοξενήθηκε στην έδρα του ΝΟΚ!
Αν και τα αποτελέσματα έχουν δευτερεύουσα σημασία, αφού ο σκοπός είναι κυρίως το παιχνίδι, η δημιουργική απασχόληση, η γνωριμία-επαφή με το σκάκι και η αγωνιστική βελτίωση  ο πολύπειρος Πέτρος Διαμαντέας κέρδισε και το χθεσινό τουρνουά ράπιντ με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες (ακολούθησαν οι έφηβοι Ανδρέας Σοφρωνάς και Χρήστος Λιάκος), με την έφορο σκακιού του ΝΟΚ κα Τούλα Χατζηπαναγιώτου να εύχεται την επόμενη φορά οι νεαροί αθλητές του Ομίλου να καταφέρουν να τον κερδίσουν!
Στο τουρνουά των αρχαρίων οι Μπάμπης Θωμαΐδης και Ηλίας  Πουλόπουλος μοιράστηκαν την πρωτιά με 5 νίκες, που ήταν άτυπη, αφού επιβραβεύθηκαν όλα τα παιδιά με μετάλλια για τη συμμετοχή τους, χωρίς ξεχωριστή απονομή σε νικητές.
-Θ’ ακολουθήσει αναλυτικότερο ρεπορτάζ…
Χ.Ε.