Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης για την υπάλληλο με τις εγγυητικές επιστολές και το πλαστό απολυτήριο

Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης για την υπάλληλο με τις εγγυητικές επιστολές και το πλαστό απολυτήριο

Στην Καλαμάτα για την υπόθεση της 56χρονης υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας που εντοπίσθηκε με πλαστό απολυτήριο Λυκείου και στη συνέχεια υπήρξαν καταγγελίες για εξαργύρωση εγγυητικών επιστολών, βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες επιθεωρητές από το Σώμα Επιθεωρητών– Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στο μεταξύ, η 56χρονη ακόμα δεν έχει παρουσιασθεί στην υπηρεσία της, ούτε για να δώσει εξηγήσεις, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της έρευνας που κάνει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, η οποία έχει διαταχθεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δ. Σταύρου.
 
Καταγγελίες
Η ιστορία άρχισε να αποκαλύπτεται, όταν διαπιστώθηκε ότι το απολυτήριο Λυκείου που είχε προσκομίσει στο φάκελό της η 56χρονη ήταν πλαστό. Από τότε, μάλιστα, εξαφανίσθηκε, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε ανοίξει το γραφείο στη γραμματεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και είχε αφήσει την παραίτησή της.
Από την επόμενη κιόλας ημέρα άρχισαν να καταφτάνουν στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας ιδιοκτήτες ταξί, καταγγέλλοντας ότι οι εγγυητικές επιστολές που είχαν προσκομίσει για τη μεταφορά μαθητών στη συγκεκριμένη υπάλληλο, καθώς ήταν υπεύθυνη για μεγάλο διάστημα στο Τμήμα Προμηθειών, είχαν εξαργυρωθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, οι εγγυητικές εισπράχθηκαν από την ίδια, αφού φρόντιζε, όπως καταγγέλλουν και οι ιδιοκτήτες ταξί, να καταθέτει πλαστές εξουσιοδοτήσεις τους. Μάλιστα, από τον έλεγχο στο γραφείο της και τις καταγγελίες που έχουν γίνει, το ποσό που φαίνεται να έχει εισπραχθεί υπολογίζεται στα 80.000 ευρώ, κι αυτό ενέχει τον κίνδυνο, αν ασκηθεί δίωξη, αυτή να είναι σε βαθμό κακουργήματος.
 
Όχι όλοι οι ταξιτζήδες
Περίπου 20 ταξιτζήδες (αν και είναι πολύ περισσότεροι αυτοί από τους οποίους φαίνεται να έχουν εισπραχθεί οι εγγυητικές επιστολές) έχουν ήδη απευθυνθεί σε δικηγόρο, ο οποίος και θα καταθέσει μήνυση κατά των υπευθύνων.
Ωστόσο, ιδιοκτήτες ταξί διαμαρτύρονται πως η εξέλιξη της υπόθεσης καθυστερεί, ενώ ακόμα δεν έχουν λάβει εγγράφως απάντηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για το ποιος έχει εισπράξει και με ποιο τρόπο τις εγγυητικές τους επιστολές, ώστε να κινηθούν νομικά.
Πάντως, είναι απορίας άξιο γιατί δεν επιθυμούν όλοι οι ιδιοκτήτες ταξί  να κινηθούν νομικά γι’ αυτή την υπόθεση, αν και οι εγγυητικές τους εμφανίζονται εξαργυρωμένες. Νομικοί κύκλοι αναφέρουν πως ούτε και οι ίδιοι μπορούν να εισπράξουν εγγυητική επιστολή που έχουν καταθέσει, χωρίς να έχουν ολοκληρώσει το έργο που τους έχει ανατεθεί και για το οποίο την κατέθεσαν. Στην περίπτωση δε που το έχουν κάνει, θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.
 
Έλεγχοι
Στο μεταξύ, η υπόθεση, όπως αναμενόταν, απασχόλησε και τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, ενώ τις προηγούμενες ημέρες έγινε στην Καλαμάτα ο ετήσιος τακτικός έλεγχος των Επιθεωρητών του Ταμείου Παρακαταθηκών και ∆ανείων, και ενημερώθηκαν για το περιστατικό αυτό.
Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η ΕΔΕ εις βάρος της 56χρονης, ενώ σύντομα ο σχετικός φάκελος από την Ασφάλεια θα βρεθεί στα χέρια του εισαγγελέα Δ. Σταύρου, ο οποίος και θα αποφασίσει αν θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον της ή όχι.

Της Βίκυς Βετουλάκη