Λίγες μόνο μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, που είτε κάποιοι πιστεύουν ως γέννηση του Θεού είτε άλλοι θεωρούν παραμύθι, αλλά που όλοι λίγο-πολύ γιορτάζουμε, ξεχνούμε πως ο «εορτάζων» ξεσπιτωμένος δεν είχε βρει πού αλλού να γεννηθεί παρά σε μια φάτνη και πως βρέφος ακόμα, κυνηγημένος, «λαθραία» διέφυγε μακριά από την πατρίδα που γεννήθηκε για να γλυτώσει.
Θεός ή άνθρωπος, αλήθεια ή παραμύθι, η ιστορία των Χριστουγέννων είναι η ιστορία των κυνηγημένων, των προσφύγων και των μεταναστών… «νόμιμων ή «λαθραίων».
Γιατί όλοι είμαστε δυνάμει μετανάστες. Όλοι είμαστε δυνάμει μέτοικοι. Όλοι είμαστε ξένοι, όταν αποξενωνόμαστε από την ανθρωπιά μας. Και όλοι είμαστε λαθραίοι, όταν παύουμε να είμαστε άνθρωποι.
Α.Π.
Η ιστορία των Χριστουγέννων
Δείτε επίσης.
Ο χάρτης των ενεργών προγραμμάτων για επιχειρήσεις και επενδυτές
Πέντε παραβάσεις σε οδηγούς δικύκλων στη Μεσσηνία για κράνος
Νέα Ιωνία: Προφυλακιστέος ο 35χρονος που επιτέθηκε σε οδηγό ταξί – «Εγώ νόμιζα ότι έπαιρνα μέρος σε ταινία κανιβαλική» λέει το θύμα
Μαθητική εικαστική έκθεση ταξιδεύει από τη Μεσσηνία στην Αθήνα
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος
Μεγάλη φωτιά μεταξύ Αυλώνας – Πλατανίων
Γιάννης Ανδριανός: «Η Μεσογειακή Διατροφή σημαντική αναπτυξιακή δυνατότητα για την ελληνική περιφέρεια»
Βιβλιοπαρουσίαση στην Καλαμάτα: «Δημήτρης Μανιατάκης – Όραμα, επιχειρηματικότητα, αξιοκρατία»
Τοπικά 06.10.2026, 09:50
Κριτική για τις καθυστερήσεις στο ΔΗΠΕΘΕΚ: «Κάποτε να τελειώσει όμως!»
Τοπικά 05.10.2026, 20:00
Ο καιρός αύριο Τρίτη στην Καλαμάτα
Φόρτωση…



