Κάλεσα και από την Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας για διαδήλωση απόψε για Γρηγορόπουλο και Ρωμανό


Η Αντιφασιστική  Κίνηση Καλαμάτας καλεί όλους τους αντιφασίστες – δημοκράτες πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους σε πορεία διαμαρτυρίας για την υπεράσπιση της ζωής και της αξιοπρέπειας του νεαρού φυλακισμένου Ν. Ρωμανού, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας για 25 ημέρες.
 
Ο Νίκος Ρωμανός διεκδικεί το θεσμοθετημένο δικαίωμά του στην εκπαίδευση – δικαίωμα κάθε φυλακισμένου – το οποίο κέρδισε με εξετάσεις στις οποίες πέτυχε.
Η κυβέρνηση όμως του συμπεριφέρεται με ανάλγητο και εκδικητικό τρόπο. Η πρόταση για παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης είναι υποκριτική, γιατί υπονομεύει το θεσμό της εκπαιδευτικής άδειας, η οποία έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
 
Πριν έξι χρόνια ο Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός, χωρίς αιτία, από σφαίρα τσαμπουκαλή αστυνομικού, ανήμερα της γιορτής του φίλου του Ν. Ρωμανού.
Η ζωή του Ρωμανού σήμερα, μετά από 24 ημέρες απεργίας πείνας, βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της αδιαλλαξίας και της πολιτικής πυγμής που επιδεικνύει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Η ευθύνη για το αποτέλεσμα και τις συνέπειες αυτής της στάσης, βαρύνει αποκλειστικά την ίδια την κυβέρνηση και τους συμμετέχοντες σε αυτήν προσωπικά.
 
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  7 ΜΜ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου  για το δικαίωμα στη ζωή, την αξιοπρέπεια. Να ισχύουν και για τον Νίκο Ρωμανό οι εκπαιδευτικές άδειες.