Καλλιέργειες σε θερμοκήπιο θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη (φωτογραφίες)


Απογοητευμένος βλέποντας τους κόπους του να έχουν κρυφτεί κάτω από μεγάλες ποσότητες λάσπης, συνέπεια της πλημμύρας μετά την κακοκαιρία της προηγούμενης Κυριακής, είναι ο παραγωγός θερμοκηπιακών φυτευτικών  Νικ. Μπακέας, ο οποίος διατηρεί θερμοκήπιο 4 στρεμμάτων με μαρούλια και ντομάτες στη θέση «Νούπατη» Σταυροπηγίου.
Μιλώντας στο «Θάρρος» ανέφερε πως στο σημείο που βρίσκεται το θερμοκήπιό του υπάρχει δρόμος που πλημμύριζε συνεχώς, χωρίς όμως να έχει δημιουργήσει πρόβλημα στις καλλιέργειές του, με εξαίρεση το 2002, οπότε είχε αντιμετωπίσει την ίδια κατάσταση. Τότε, όπως μας είπε, είχε απευθυνθεί στη Δημοτική Αρχή, ζητώντας να δοθεί λύση, έλαβε τις σχετικές υποσχέσεις, αλλά έργο δεν έγινε.
Προ ημερών, συνέχισε, ξύπνησε ένα πρωί και είδε ένα φορτωτή και φορτηγό του Δήμου να ανοίγει τρύπες στο δρόμο, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωσή του για την παρέμβαση. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημά μας, είπε πως αν δεν είχε γίνει αυτή η παρέμβαση, δε θα έμπαιναν τα νερά στο θερμοκήπιο.
Στο χώρο, όπως μας είπε, είχε διαμορφώσει και κάποια αυλάκια για την απορροή των ομβρίων, αλλά η ποσότητα των νερών ήταν τόσο μεγάλη που τα αχρήστευσε.
Ανέφερε, επίσης, πως επισκέφθηκε το θερμοκήπιο γεωπόνος του ΕΛΓΑ, προκειμένου να εξετάσει το μέγεθος της ζημιάς. Ο ίδιος εκτίμησε πως, αν υπάρχει τελικά πρόβλημα, θα ανέρχεται στο 90% και σε χρήματα έως 15.000 ευρώ. Πρόσθεσε πως είναι πολύ δύσκολο να προσεγγίσει κι αυτός το χώρο για να δει τι έχει συμβεί, αλλά η ποσότητα της λάσπης δεν του επιτρέπει την πρόσβαση, και κατέληξε λέγοντας πως προτίθεται να ζητήσει τη συμβουλή δικηγόρου για τις μελλοντικές νόμιμες ενέργειές του.                 
Χ.Χ.