Καταγγελία- διαμαρτυρία από την Β ΕΛΜΕ Μεσσηνίας για την παρέμβαση της Αστυνομίας σε σχολείο υπό κατάληψη


Κείμενο διαμαρτυρίας εξέδωσε η Β ΕΛΜΕ Μεσσηνίας σχετικά με την παρέμβαση των εισαγγελικών και  αστυνομικών αρχών στο Γυμνάσιο- Λύκειο της Χώρας που είχε καταληφθεί χθες από γονείς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Β ΕΛΜΕ Μεσσηνίας 
Το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Μεσσηνίας διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την εσπευσμένη και ουσιαστικά αναίτια παρέμβαση των εισαγγελικών και  αστυνομικών αρχών στη διαμαρτυρία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων που έγινε στο  χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Χώρας Μεσσηνίας  το πρωί της 8ης -12-2014.
Δηλώνουμε ότι η διαμαρτυρία των γονέων που έγινε επειδή τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων τα σχολεία της περιοχής τους είχαν ακόμα ελλείψεις  σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι πλήρως δικαιολογημένη.  Η Β ΕΛΜΕ είχε εγκαίρως διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση αυτή προς κάθε κατεύθυνση.
Η  ευαισθησία σε θέματα εκπαίδευσης  και η επίκληση της νομιμότητας εκ μέρους των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών καλό θα ήταν να είχε ενεργοποιηθεί με αφορμή το  ότι για τρεις μήνες οι μαθητές της Χώρας και άλλων σχολείων της περιοχής μας  στερούνταν του συνταγματικού δικαιώματος τους στη  μόρφωση,  λόγω έλλειψης των απαραίτητων πιστώσεων για την πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Καλούμε τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές να σταματήσουν κάθε διαδικασία ενάντια σε μέλη του συλλόγου γονέων των σχολείων της Χώρας που τελικά το μόνο που προσφέρει πλέον είναι να φέρνει σε αντιπαράθεση τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και να διαταράσσει την εκπαιδευτική διαδικασία.
 
Για το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Μεσσηνίας
 
Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γ. Γραμματέας
 
Βίτσας Θεόδωρος                                                                     Στυλιανός Δημήτριος