Μόνο 2 φορές το μήνα μπορούν να αρρωστήσουν οι κάτοικοι του Βλαχόπουλου


Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχόπουλου με την έλλειψη ιατρού το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας, που σε πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα να διαμαρτυρηθεί έντονα για την κατάσταση που επικρατεί, αφού το Περιφερειακό Ιατρείο λειτουργεί μόνο δύο φορές το μήνα.
Το συγκεκριμένο Περιφερειακό Ιατρείο, όπως αναφέρει η απόφαση, πρέπει να καλύψει τις ανάγκες πολλών ατόμων από τις 400 οικογένειες του Βλαχόπουλου με προβλήματα υγείας, αλλά και τις ανάγκες των κατοίκων των γειτονικών χωριών της Δημοτικής Ενότητας Παπαφλέσσα, Μεταμόρφωση, Μανιάκι, Μαργέλι και Παπαφλέσσα.
Όλοι οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Κοινότητας Δ. Ψώνης, «για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη λειτουργία του Π.Ι. Βλαχόπουλου και ζητάμε την εύρυθμη λειτουργία του για την κάλυψη των αναγκών υγείας των κατοίκων της Δ.Ε. Παπαφλέσσα, και τη λειτουργία του σε καθημερινή βάση. Η αντίδρασή μας θα είναι άμεση και δυναμική και όλοι μαζί οι κάτοικοι της Δ.Ε. Παπαφλέσσα θα αγωνιστούμε για την εύρυθμη λειτουργία του Π.Ι. Βλαχόπουλου, καθόσον τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή των κατοίκων».
Η συγκεκριμένη απόφαση θα σταλεί και στο διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γ. Μπέζο, ο οποίος παρακαλείται «να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία του Π.Ι. Βλαχόπουλου. Το αίτημά μας είναι σοβαρό και δίκαιο και πρέπει να τακτοποιηθεί το συντομότερο».