Νέος δημοτικός φωτισμός στην Αρτέμιδος και τη Νέα Είσοδο


Υπεγράφη, χθες, από το δήμαρχο Καλαμάτας και τον ανάδοχο, το συμφωνητικό για την εκτέλεση του έργου «Εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό», με προϋπολογισμό μελέτης 279.930 ευρώ με το ΦΠΑ, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Ανάδοχος έχει αναδειχθεί ο Νικόλαος Πετρόγιαννης, που προσέφερε έκπτωση 42%.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με το νέο έτος και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί, καιρού επιτρέποντος, το Σάββατο του Λαζάρου, δηλαδή στις 4 Απριλίου 2015. Θα εγκατασταθούν νέοι ιστοί, 108 τον αριθμό, που θα φέρουν νέα φωτιστικά σώματα μεταλλικών αλογονιδίων, ενώ θα τοποθετηθούν και 44 νέα φωτιστικά σώματα σε παλιούς ιστούς.
Οι ευρισκόμενοι σε καλή κατάσταση παλιοί ιστοί που θα αποξηλωθούν θα χρησιμοποιηθούν σε άλλα σημεία του Δήμου. Στο έργο περιλαμβάνονται οι σχετικές εργασίες υποδομής στο έδαφος.
Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν στη Νέα Είσοδο από τη διασταύρωση προς Διασπορά μέχρι την Αρτέμιδος και στην οδό Αρτέμιδος από τη διασταύρωση με τη Νικολάου Πλαστήρα (οδός προς Κορδία) μέχρι το παλιό ΚΤΕΛ. Τα νέα φωτιστικά σώματα θα προσφέρουν καλύτερο φωτισμό, θα παράσχουν εξοικονόμηση ενέργειας κατά 20% – 30% και θα έχουν μεγάλο χρόνο ζωής.