Ξεπερνούν τα 80.000 ευρώ οι εξαργυρωμένες εγγυητικές επιστολές της 56χρονης υπαλλήλου

Ξεπερνούν τα 80.000 ευρώ οι εξαργυρωμένες εγγυητικές επιστολές της 56χρονης υπαλλήλου

Σε κάτι περισσότερο από 80.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό που, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητά η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας από τις εγγυητικές επιστολές που φέρεται πως εξαργύρωσε η 56χρονη υπάλληλος.
Η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και, όπως απάντησε ερωτώμενος ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, το θέμα βρίσκεται στη δικαιοδοσία αστυνομικών και δικαστικών αρχών.
Όσο για την αρμόδια επιτροπή που έχει συγκροτηθεί, συνεχίζει την Ένορκη Διοικητική Έρευνα που έχει διαταχθεί, ενώ ο κ. Τατούλης είπε πως, όταν υπάρξουν εξελίξεις, θα γίνουν και οι ανάλογες ανακοινώσεις.
 
Αρκετές χιλιάδες ευρώ
Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί το πόρισμα της αρμόδιας υπηρεσιακής επιτροπής και να κατατεθεί στην αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη, ενώ αυτό θα συμπεριληφθεί στο φάκελο που ετοιμάζει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», από τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, τις καταθέσεις ιδιοκτητών ταξί και εμπόρων και διάφορα στοιχεία που εντοπίσθηκαν από τις έρευνες στο γραφείο της υπαλλήλου, το ποσό που φαίνεται να είναι το ζητούμενο για το τι πραγματικά έχει γίνει υπερβαίνει τα 80.000 ευρώ.
 
Θα δώσει εξηγήσεις
Το πόρισμα, αλλά και οι καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων, μαζί με την έρευνα της Ασφάλειας, θα κατατεθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος και θα αποφασίσει τι μέλλει γεννέσθαι.
Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι επιθυμία της 56χρονης είναι να έρθει και να δώσει εξηγήσεις για το τι έχει συμβεί, κάτι όμως που ακόμα δεν έχει πραγματοποιήσει, αν και έχει περάσει σημαντικό διάστημα από την ημέρα που αποκαλύφθηκε πως είχε καταθέσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου και στη συνέχεια άρχισαν να καταφτάνουν καταγγελίες ταξιτζήδων για εξαργύρωση των εγγυητικών τους επιστολών.

Της Βίκυς Βετουλάκη