Παρεμβάσεις στην οδό Αθηνών και στο Ιστορικό Κέντρο


Συναντήσεις του Δημάρχου με επαγγελματίες

Συναντήσεις με επαγγελματίες και κατοίκους δύο περιοχών της Καλαμάτας είχε προχθές το βράδυ ο δήμαρχος Π. Νίκας. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με επαγγελματίες και κατοίκους της οδού Αθηνών. Βασικό αίτημα ήταν η απελευθέρωση των πεζοδρομίων της οδού από κάθε είδους εμπορεύματα αλλά και οχήματα. Ο Π. Νίκας υποσχέθηκε πως θα υπάρξει άμεση παρέμβαση του Δήμου, εν όψει μάλιστα και της λειτουργίας του νέου Δημαρχείου.
Στη συνέχεια είχε συνάντηση με το Σύλλογο Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου. Οι εκπρόσωποί του έθεσαν θέματα καθαριότητας, αστυνόμευσης, αστικής συγκοινωνίας, αποκλεισμού οχημάτων κ.λπ. Ο δήμαρχος, από την πλευρά του, ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή συνεργασία με το νεοσύστατο Σύλλογο.
Επίσης, ενημέρωσε τους συνομιλητές του σχετικά με το σχεδιασμό για το 2015, γνωστοποιώντας πως ο Δήμος σχεδιάζει ανάπλαση από την οδό Υπαπαντής μέχρι τη γέφυρα που οδηγεί από την Αρτέμιδος στην πλατεία 23ης Μαρτίου, τοποθέτηση καλλιτεχνικού έργου βορείως αυτής της γέφυρας, ανάπλαση πεζοδρομίων, κατάργηση δυνατότητας στάθμευσης στο βόρειο κλάδο της οδού Σταδίου (από την πλατεία 23ης Μαρτίου μέχρι την προαναφερθείσα γέφυρα), ανάδειξη του παλιού πηγαδιού δυτικά του ναού των Αγίων Αποστόλων, τοποθέτηση επιπλέον 10 γλαστρών βαρέως τύπου για την προστασία των πεζοδρόμων από τα οχήματα, άλλες ενέργειες αποκλεισμού οχημάτων, παρεμβάσεις στην πλατεία Αγίου Ιωάννη.
Για επιτόπου επισκόπηση της κατάστασης, χθες το πρωί ο δήμαρχος επισκέφθηκε το Ιστορικό Κέντρο.