Προβολή της Καλαμάτας σε γαλλική ταξιδιωτική ιστοσελίδα


Μια διαδρομή γεμάτη ιστορία και γευσιγνωσία προτείνει στους περιηγητές η γαλλική ιστοσελίδα www.comptoir-grece.com, που εστιάζει στην Ελλάδα. Πρόκειται για διαδρομή όπου μπορεί κανείς να δει ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η Μάνη, με έναρξη της περιήγησης στη Σπάρτη και ολοκλήρωσή της στην Καλαμάτα και με ενδιάμεσους σταθμούς το Μυστρά, το Γύθειο, την Αρεόπολη και το Οίτυλο. Κατάληξη είναι η «Καλαμάτα, το σταυροδρόμι της Πελοποννήσου» και το σχετικό κείμενο έχει ως εξής:
«Τελευταίο τμήμα της διαδρομής, το λιμάνι της Καλαμάτας, εμπορικός πνεύμονας της Πελοποννήσου. Ξεκινήστε ανακαλύπτοντας την πλατεία Αριστομένους, στην καρδιά της πόλης, που πρόσφατα αναπλάσθηκε.
Μπορείτε στη συνέχεια να κάνετε τον περίπατό σας στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας, καλά διατηρημένο με τα όμορφα νεοκλασικά σπίτια του και την εκκλησία του των Αγίων Αποστόλων, που χρονολογείται στον 11ο αιώνα. Μέσα σ’ αυτήν τη μικρή εκκλησία το 1821 οι Έλληνες κήρυξαν τον πόλεμο στους Τούρκους.
Μπορεί κανείς επίσης να δει στην Καλαμάτα το πιο μεγάλο σιδηροδρομικό μουσείο της Ελλάδος και τη Δημοτική Πινακοθήκη, που φιλοξενεί μια εκτενή συλλογή σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής».
Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά σε τοπικές επιχειρήσεις από το συγγραφέα και προτείνεται στον περιηγητή να τις επισκεφθεί, ενώ τονίζεται ότι η κουζίνα «καθίσταται εξαίσια από το φημισμένο ελαιόλαδο της Καλαμάτας».
Μπορεί κανείς να δει όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα αυτή μέσω του συνδέσμου που ακολουθεί: http://www.comptoir-grece.com/best-of-region-du-magne/
Σημειώνεται πως ο Δήμος Καλαμάτας, κατόπιν σχετικού αιτήματος, συνέδραμε με φωτογραφικό υλικό.