Πρόβλημα και στους φοίνικες της Μεσσήνης από το «κόκκινο σκαθάρι»


Οξύ πρόβλημα με το κόκκινο σκαθάρι που προσβάλλει τους φοίνικες αντιμετωπίζει ο Δήμος Μεσσήνης, σύμφωνα με όσα ανέφερε την Παρασκευή, απαντώντας σε ερώτηση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Ν. Ξαρχάκου, ο αντιδήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος.
Ο κ. Αθανασόπουλος παραδέχθηκε πως υπάρχει ραγδαία εξάπλωση, που εμφανίστηκε μετά τη μεγάλη εισαγωγή φοινίκων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Έγινε έρευνα από πλευράς Δήμου, από την οποία προέκυψε ότι το κόστος για την πρόληψη είναι υψηλό και ανέρχεται σε 100 ευρώ ανά φοίνικα ανά μήνα. Αναφέρθηκε στους δύο τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος και πρόσθεσε πως ο Δήμος διαθέτει περισσότερους από 2.000 φοίνικες σε δημόσιους χώρους, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία οικονομικά αδιέξοδη.
Να γίνει πρόληψη σε «ιστορικούς» φοίνικες, σε κεντρικά σημεία, πρότεινε ο δήμαρχος Μεσσήνης, ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε πως θα άξιζε τον κόπο, αλλά ο Δήμος δεν έχει μπει σε αυτή τη διαδικασία και χαρακτήρισε δύσκολη την καταπολέμηση.                
Ο κ. Ξαρχάκος θέλησε να μάθει αν μπορεί η Πολιτεία να χρηματοδοτήσει κάποια δράση και έλαβε ως απάντηση ότι το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να παρέχει οδηγίες καταπολέμησης, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γ. Τσώνης, επικαλέστηκε πληροφορίες του, σύμφωνα με τις οποίες επιλύθηκε το πρόβλημα που είχε εμφανιστεί στην Κρήτη και πρότεινε να γίνουν επαφές με τους αντίστοιχους Δήμους για ενημέρωση.     
Χ.Χ.