Συνεχίζουν τον αγώνα τους για να μη στηθεί το εργοστάσιο σκουπιδιών οι κάτοικοι της Καλλιρρόης


Αποφασισμένη να αγωνιστεί μέχρι την τελική της δικαίωση, που θα είναι η ανάκληση της απόφασης εγκατάστασης μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στη θέση «Όνι» της Καλλιρρόης, είναι η τοπική κοινωνία.
Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε για μία ακόμη φορά κατά τη συνάντηση που είχαν στις αρχές του μήνα, στην Καλλιρρόη, εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της Καλλιρρόης και των όμορων χωριών, της Συντονιστικής Επιτροπής των Συλλόγων χωριών του Δήμου Οιχαλίας και της Ομοσπονδίας Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας, καθώς και
της σουηδικής κοινότητας «Ελαιώνα» της Καλλιρρόης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, καθώς και τον προγραμματισμό των επομένων ενεργειών.
Από όλους τους συμμετέχοντες τονίστηκε η αναγκαιότητα συσπείρωσης και κοινής δράσης πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα και όλοι συμφώνησαν ότι η τοπική κοινωνία είναι ενωμένη.
Επισημάνθηκε η θετική τροπή μετά την ανακάλυψη των δυο σπηλαίων, «Ξαστέρι» και «Μούλικο», που βρίσκονται πολύ κοντά στην προτεινόμενη για την κατασκευή του σκουπιδοεργοστασίου περιοχή, ενώ τονίστηκε η αναγκαιότητα συνέχισης της εξερεύνησης των δυο σπηλαίων.
Επιπρόσθετα, εκφράσθηκε από τους παρευρισκομένους η αισιοδοξία ότι τα αποτελέσματα της εξερεύνησης θα είναι εξ ίσου εντυπωσιακά με τα αρχικά ευρήματα και ότι η αξιοποίησή τους μπορεί να δώσει τουριστική ανάπτυξη σε ολόκληρη τη θιγόμενη περιοχή.
Έγινε προγραμματισμός των επόμενων ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την επίτευξη του επιδιωκόμενου και κοινού για όλους σκοπού (αποτροπή εγκατάστασης σκουπιδότοπου- καρκινοχωματερής στη θέση «Όνι»της Καλλιρρόης) και συμφωνήθηκε η κατά τακτά χρονικά διαστήματα συνεύρεση των συγκεκριμένων εκπροσώπων με τον ίδιο σκοπό (ενημέρωση-ανταλλαγή απόψεων και προγραμματισμός επόμενων ενεργειών).