«Τέλος» το κατάστημα της ALPHA BANK στα Φιλιατρά (φωτογραφίες)


Σταμάτησε από την Παρασκευή η λειτουργία του καταστήματος της ALPHA BANK στα Φιλιατρά και από τη Δευτέρα οι εργασίες του μεταφέρονται σε εκείνο στην Κυπαρισσία.
Το «λουκέτο» στην ALPHA BANK δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην πόλη, καθώς από τα προηγούμενα χρόνια το εν λόγω κατάστημα, που τότε ανήκε στην Εμπορική Τράπεζα (πριν αυτή συγχωνευθεί στην ALPHA BANK), σχεδιαζόταν να κλείσει. Τότε (σ.σ. το 2012), ωστόσο, οι διαμαρτυρίες, πιέσεις, παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, των εργαζομένων και φορέων «είχαν πιάσει τόπο».
Δυστυχώς, τώρα, ενώ εδώ και καιρό ήταν γνωστή η απόφαση της διοίκησης της τράπεζας, είτε αδιαφόρησαν είτε δεν παρενέβησαν στη διοίκησή της με πειστικά επιχειρήματα για να τη μεταπείσουν και να αποτρέψουν το «λουκέτο». Μάλιστα, ακόμη και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που στεγαζόταν το κατάστημα προσφέρθηκε να το παραχωρήσει δωρεάν για ένα έτος στην τράπεζα, για να συνεχίσει να λειτουργεί.
Θυμίζουμε πως το ζήτημα του «λουκέτου» είχε θέσει ως κατεπείγον σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στις 7 Νοεμβρίου ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών, Βασίλης Παπαθεοδοσίου, ώστε το συντομότερο δυνατό να έστελνε ο Δήμος ψήφισμα στη διοίκηση της τράπεζας για να μην κλείσει το κατάστημα στα Φιλιατρά. Επίσης, κατέθεσε υπόψη του Σώματος το από 03-11-2014 κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο υπέγραφαν φορείς και σύλλογοι των Φιλιατρών, σχετικά με τη μη κατάργηση του καταστήματος, και το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε το ψήφισμα.
Το ψήφισμα αυτό, πάντως, αναρτήθηκε στη Δι@υγεια του Δήμου Τριφυλίας το πρωί της 20ής Νοεμβρίου, έπειτα δηλαδή από δύο σχεδόν εβδομάδες, κι αυτό, αφού είχε προηγηθεί ερώτημα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ευστάθιου Ανδρινόπουλου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το προηγούμενο βράδυ, στις 19 Νοεμβρίου!
Ο κ. Ανδρινόπουλος ρώτησε εάν εστάλη το ψήφισμα και τι έγινε, με το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα να απαντά πως έχουν γίνει και πολιτικές και προσωπικές παρεμβάσεις.
Ωστόσο, δυστυχώς, οι όποιες παρεμβάσεις δεν έφεραν αποτέλεσμα και χθες εργαζόμενοι και εξωτερικά συνεργεία μάζευαν τα πράγματα για τη μεταφορά, ώστε από τη Δευτέρα η εξυπηρέτηση των πελατών να γίνεται από το κατάστημα της τράπεζας στην Κυπαρισσία. 

Του Ηλία Γιαννόπουλου