Τόνοι απορριμάτων στα παραπήγματα των τσιγγάνων!


Επιχείρηση καθαρισμού πίσω από το Πολυκλαδικό

Χθες, από τις 9.15 το πρωί, δημοτικοί υπάλληλοι με ομάδα μηχανημάτων του Δήμου Καλαμάτας, αποτελούμενη από φορτωτή, φορτωτάκι (bobcat) και 4 φορτηγά, με εντολή του δημάρχου, προέβησαν σε αποκομιδή μεγάλης ποσότητας απορριμμάτων πίσω από το πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο.
Η ποσότητα, ανερχόμενη σε πολλούς τόνους, βρισκόταν επί της οδού Ιωάννη Μπούτου και κοντά στη συμβολή της με την Παυσανία Λυκουρέζου, ανατολικά του χώρου όπου αθίγγανοι έχουν ανεγείρει αυθαίρετα παραπήγματα.
Τα σκουπίδια είχαν συσσωρευθεί επί μήνες, κάλυπταν χώρο πλάτους περί τα 4 μέτρα και σε μήκος δεκάδων μέτρων, τα δε συνεργεία του Δήμου είχαν αρνηθεί να αποκομίσουν τα απορρίμματα επειδή κάτω από τους σωρούς απλώνονταν καλώδια με τα οποία γινόταν ρευματοκλοπή.
Αφού τα καλώδια αφαιρέθηκαν από τους αθιγγάνους, ο Δήμος Καλαμάτας πήρε τα σκουπίδια και καθάρισε τη γύρω περιοχή, μέχρι τις παρυφές του συνοικισμού παραπηγμάτων αθιγγάνων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν αφαιρεθεί (όχι από συνεργεία του Δήμου ή της ΔΕΥΑΚ) μέχρι και κυκλικά καπάκια φρεατίων αποχετεύσεων που βρίσκονται στην Ιωάννη Μπούτου. Ακολούθως, με νερό από βυτίο του Δήμου πλύθηκε το κατάστρωμα του δρόμου. Σημειώνεται πως καλώδια ρευματοκλοπής είναι εμφανή πλησίον της συμβολής (δυτικά) της οδού Μπούτου με την οδό Λυκουρέζου.
Από την άλλη πλευρά, έφθασε, ως γνωστόν, προχθές απόφαση του γενικού γραμματέα Υποδομών Στράτου Σιμόπουλου, με την οποία παραχωρούνται στο Δήμο Καλαμάτας 60 λυόμενοι οικίσκοι των 25 τετραγωνικών μέτρων εκ των ήδη υπαρχόντων προς επισκευή, για την προσωρινή στέγαση αθιγγάνων στην κατασκήνωση μη τουριστικού χαρακτήρα Μπιρμπίτα.
Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα εισαχθεί προς ψήφιση η αποδοχή της παραχώρησης των 60 λυομένων. Ο δήμαρχος, σε δηλώσεις του, ανέφερε πως θα τα παραλάβει και εάν δεν επιτραπεί η τοποθέτησή τους στην Μπιρμπίτα, θα τα αφήσει σε πλατεία της πόλης. Εξάλλου, ο κ. Νίκας επέστρεψε έγγραφο που έστειλε ο δικηγόρος κάποιων ιδιοκτητών της Αγίας Τριάδος, ως απαράδεκτο.