Φάκελο στο Leader για σήμανση σημείων της Μεσσηνίας


Φάκελο υποψηφιότητας στο πλαίσιο της 5ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του τοπικού προγράμματος Leader, με θέμα «Η Ζωή στο Μεσσηνιακό Ελαιώνα», θα υποβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η πρόταση που είχε κατατεθεί επί λειτουργίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης περιλάμβανε σήμανση αξιοθέατων και μνημείων και είχε προβλεφθεί η υλοποίηση ενός έργου σήμανσης των αξιοθέατων της περιοχής παρέμβασης με τοποθέτηση «ειδικών πινακίδων» σε κομβικά σημεία.
Σε συνεργασία με το Τμήμα Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και της Περιφέρειας καθορίστηκαν οι χώροι τοποθέτησης, οι οποίοι είναι:
-Χερσαία ζώνη του Λιμένα Καλαμάτας
-Χώρος στάθμευσης του Αερολιμένα Καλαμάτας
-Χερσαία ζώνη του Λιμένα Πύλου
-Κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας
Σήμερα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την κατασκευή των ειδικών πινακίδων στους παραπάνω χώρους και έχει δημοσιευθεί η αντίστοιχη πρόσκληση (5η), στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος Leader με καταληκτική ημερομηνία τη 19η Ιανουαρίου 2015.
Για την κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας αναμένεται στη συνεδρίαση της Δευτέρας του Περιφερειακού Συμβουλίου να εξουσιοδοτηθεί η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη.