Χιλιόμετρα ουράς στην Ε.Ο. Καλαμάτας- Κορίνθου, εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στην Τσακώνα (φωτογραφίες)

Χιλιόμετρα ουράς στην Ε.Ο. Καλαμάτας- Κορίνθου, εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στην Τσακώνα (φωτογραφίες)

Νέα ενημέρωση 31/12 00:40
Μετά την παράκαμψη της νέας γέφυρας (προς Καλαμάτα) η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά ενώ σύμφωνα με το Μορέα ο δρόμος είναι ανοιχτός (με τη χρήση αλυσίδων)



Νέα ενημέρωση 23:30
Όσο περνά η ώρα η υπομονή των οδηγών εξαντλείται, χαρακτηριστικά μας είπαν ότι ξεκίνησαν από την Αθήνα στις 5:30 το απόγευμα η ώρα είναι 11:30 το βράδυ και κανείς δεν τους λέει τι θα γίνει, ενώ για ακόμα μια φορά έχουν κολλήσει, αυτή τη φορά στα στα διόδια της Βελιγοστής
Ακόμα δεν ήταν λίγοι αυτοί που προτίμησαν να φθάσουν στην Καλαμάτα μέσω Πάτρας, κάτι που κάνουν και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που έρχονταν προς Καλαμάτα.

Πάντως σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε μόλις η Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στα παρακάτω οδικά δίκτυα απεκαταστάθει και διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
   -Από το 118,5ο χλμ έως το 121ο χλμ του Νέου Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Κορίνθου – Τριπόλεως – Καλαμάτας, ρεύμα προας Αθήνα.
   -Στο 205ο χλμ του Νέου Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Κορίνθου – Τριπόλεως – Καλαμάτας και στα δύο ρεύματα.
 



Νέα ενημέρωση 22:20
Στο 203ο χλμ Αθήνας- Καλαμάτας (περίπου στην παράκαμψη της Τσακώνας) έχουν διπλώσει 2 νταλίκες και στο σημείο έχουν εγκλωβιστεί αρκετά οχήματα μεταξύ αυτών και ένα ακόμα εκχιονιστικό.
Η άνοδος από Καλαμάτα προς Αθήνα σταματά στην Αλλαγή όπου η αστυνομία δεν επιτρέπει στους οδηγούς να συνεχίσουν.  

 


Επιστρέφουν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ – Σταματούν προσωρινά τα δρομολόγια


Σύμφωνα με τηλεφωνήματα αναγνωστών μας ένα χάος επικρατεί εδώ και αρκετές ώρες στην εθνική οδό Καλαμάτας- Τρίπολης στο ύψος της Νεμέας.
Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν αρκετά αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν λόγω των καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν και ένα εκχιονιστικό.


Τα αυτοκίνητα παρέμειναν ακινητοποιημένα για ώρες και έχουν σχηματισθεί ουρές χιλιομέτρων.

Καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες ώστε να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στο ύψος της νέας γέφυρας στην Τσακώνα και ο δρόμος έχει κλείσει.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας με κατεύθυνση προς Αθήνα επιστρέφουν, ενώ είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν πάλι τα δρομολόγια.
Κλειστός είναι ο δρόμος στο ύψος της Τσακώνας αυτή την ώρα και για τα ΙΧ αυτοκίνητα η αστυνομία προτρέπει τους οδηγούν που θέλουν να ταξιδέψουν για Αθήνα, να ακολουθήσουν τη διαδρομή μέσω Πατρών.


Τέλος, σύμφωνα με αναγνώστη μας, κλειστός είναι και ο δρόμος Καλαμάτας- Σπάρτης, η δε αστυνομία δεν επιτρέπει τη διέλευση οχημάτων.

Οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας για την κυκλοφορία μέχρι τώρα (πατήστε εδώ)