Χρ. Καρύδης: «Καρκίνος» η Καλαμάτα για τη Μεσσήνη


«Καρκίνο» αποκάλεσε την Καλαμάτα (σε βάρος της Μεσσήνης), το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Χρ. Καρύδης.
Όπως εξήγησε, μια πολύ σημαντική εκδήλωση, αυτή για την Αρχαία Μεσσήνη, πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην Καλαμάτα. Ο κ. Καρύδης αναφερόταν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Εθνική Τράπεζα στην Καλαμάτα και πρόσθεσε πως «η Καλαμάτα βλέπουμε ότι δε λειτουργεί ως καλός γείτονας και θέλει να “αρπάξει” πράγματα από εμάς. Το καρναβάλι, ακόμη και το Πνευματικό της Κέντρο, το έχει ονομάσει «Α, Τάσσος», σαν να μη έχει κάποιον δικό της πνευματικό άνθρωπο να τιμήσει», και κατέληξε λέγοντας πως πρόκειται για συγκεκριμένο σχέδιο.
Απαντώντας ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος είπε πως για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ευθύνεται η Καλαμάτα, καθώς η Εθνική Τράπεζα την επέλεξε για τη διοργάνωση λόγω του ότι είναι χορηγός των ανασκαφών στην Αρχαία Μεσσήνη.
Ο κ. Αναστασόπουλος, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση και εξήγησε περί τίνος επρόκειτο, ζήτησε από τον δημοτικό σύμβουλο να μην αδικεί την Καλαμάτα, καθώς δεν έχει εμπλοκή.
Να διατυπωθούν παράπονα προς την Εθνική Τράπεζα αντιπρότεινε ο κ. Καρύδης και ανταπαντώντας ο δήμαρχος Μεσσήνης συμφώνησε μεν, αλλά προέβαλε ότι ταυτόχρονα με τα παράπονα θα πρέπει να διατυπωθούν ευχαριστίες για τη χρηματοδότηση των ανασκαφικών έργων, οπότε η συζήτηση έλαβε τέλος.
Χ.Χ.