“Αλαλούμ” στη Μιαούλη μετά τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (φωτογραφίες)


Απίστευτη προχειρότητα

Πριν δυο ημέρες ο Δήμος Καλαμάτας προχώρησε σε αλλαγή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη διασταύρωση της Κρήτης με την Φιλελλήνων. Έτσι , τα αυτοκίνητα που κινούνται στην οδό Κρήτης, προς την Φαρών, έχουν πλέον τη δυνατότητα να στρίβουν αριστερά στη Φιλελλήνων αλλά και δεξιά στη Μιαούλη, όπου δόθηκε μια μικρή λωρίδα, κυκλοφορίας ,ώστε να γίνει και πάλι αμφίδρομη η κίνηση.

Το αστείο της υπόθεσης είναι, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, ότι ενώ το ρεύμα στην οδό Μιαούλη προς το λιμάνι είναι μια μικρή λωρίδα, εκεί δεν έχει απαγορευτεί το παρκάρισμα!!! Έτσι όποιος θέλει να περάσει το δρόμο πρέπει αναγκαστικά να μπει στο αντίθετο ρεύμα!!! Κάτοικοι της περιοχής μας ενημέρωσαν ότι δεν λείπουν οι διαπληκτισμοί μεταξύ οδηγών που παρκάρουν εκεί και αυτόν που διασχίζουν το δρόμο.

Δεν ξέρουμε ως προς τι η βιασύνη ή αν κάποιος συγκοινωνιολόγος έχει επιληφθεί του θέματος… αλλά αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και στην οδό Φαρών, όπου στο ρεύμα ανόδου, όποιος περάσει τη διασταύρωση της Κρήτης και συνεχίσει ευθεία προς το κέντρο της πόλης, τότε ο δρόμος τον οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα,γιατί υπάρχουν μονίμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην δεξιά πλευρά της Φαρών, ενώ στη στενή λωρίδα που έχει μείνει στην οδό Φαρών υπάρχει και στάση λεωφορείου .

Η τροχαία της Καλαμάτας άραγε δεν έχει άποψη πριν δοθούν άδειες για αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ;