4ημερο ρεπό τα Χριστούγεννα αλλά μικρές ανάσες της Πρωτοχρονια για την Καλαμάτα


Η αλήθεια είναι ότι η Καλαμάτα έχασε έδαφος με την ισοπαλία στο Κυριακάτικο ματς και φαίνεται ότι το Δημοτικό Στάδιο δεν της πάει, αφού μετρά πολλές απώλειες, όπως αλήθεια είναι ότι στον β΄ γύρο τα δύσκολα παιχνίδια είναι μακριά από το «σπίτι». Τα στοιχεία αυτά επισημάνθηκαν μετά τον αγώνα με τον Αιολικό, και έχουν βάση, όπως βάση έχει η ωμή ποδοσφαιρική πραγματικότητα του που μπορεί να φθάσει η Μαύρη Θύελλα. Σαφέστατα έχει αδυναμίες και έχουν γίνει εμφανείς, όμως εάν ο Αιολικός «είναι» ομάδα πρωταθλήματος, τότε η Καλαμάτα είναι πολύ πιο πάνω, τουλάχιστον με αρχή την εμφάνιση του Συλλόγου της Λέσβου στο προχθεσινό ματς.
Θεωρούμε ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη, και η διαφορά είναι ελάχιστη. Θα λέγαμε ότι εξαρτάται κυρίως από την ομάδα της Καλαμάτας η κάλυψή της και λιγότερο από τους άλλους. Άλλωστε όταν αγωνίζεται εκτός έδρας, εκεί όπου θα παίξει σχεδόν όλα τα ντέρμπι του β΄ γύρου, δείχνει πολύ πιο απειλητική και αποτελεσματική.
Έχοντας λοιπόν ως βάση τα παραπάνω, ο Νίκος Κουρμπανάς θα προσπαθήσει να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος, για να δείξει η ομάδα ακόμη καλύτερο πρόσωπο, κάτι που κρίνεται αναγκαίο. Ο έμπειρος τεχνικός έδωσε τετραήμερο ρεπό για τα Χριστούγεννα, όμως με την επιστροφή οι παίκτες θα προσηλωθούν στη συνέχεια του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής με τον Μανδραϊκό. Το θετικό είναι ότι επιστρέφει ο Λουμπαρδέας και το ίδιο θα γίνει με παίκτες που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, κάτι που δημιουργεί πολύ καλές συνθήκες, ίσως για πρώτη φορά από την έναρξη της σεζόν.
Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που βρίσκονται στο όριο καρτών όπως οι Νιφορόπουλος, Δημητριάδης, όμως στο επόμενο ματς και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά στη διακοπή, οι προϋποθέσεις θα φαντάζουν ιδανικές.

Παραπάνω από πιθανό το σενάριο επιστροφής Κωνσταντόπουλου
Ο Νίκος Κουρμπανάς άνοιξε με τις προχθεσινές του δηλώσεις το μέτωπο μεταγραφών και ενίσχυσης της ομάδας, χωρίς βεβαίως να μιλήσει για ονόματα, κάτι που κρίνεται λογικό, αφού η μεταγραφική περίοδος απέχει κάμποσες ακόμη μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των ποδοσφαιριστών που φαίνεται να ενδιαφέρει την Καλαμάτα, είναι ο Αντώνης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τη Θύελλα το Καλοκαίρι, μετακομίζοντας στον Κισσαμικό. Τις τελευταίες εβδομάδες επέστρεψε στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και οι φήμες επιστροφής του στη Μαύρη Θύελλα φούντωσαν όπως ήταν λογικό, καθώς μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή ικανό να δώσει λύσεις στο κέντρο της άμυνας.