Αλέξης Τσίπρας : Φέρτε μου ένα μαντήλι καλαματιανό να αποχαιρετήσω τον Αντώνη Σαμαρά (φωτογραφίες και βίντεο)

Αλέξης Τσίπρας : Φέρτε μου ένα μαντήλι καλαματιανό να αποχαιρετήσω τον Αντώνη Σαμαρά (φωτογραφίες και βίντεο)

Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα, σήμερα το βράδυ στο κλειστό γήπεδο της Παραλίας έδειξε τη δυναμική εξουσίας που έχει αποκτήσει πλέον το συγκεκριμένο κόμμα. Μπροστά σε εκατοντάδες Καλαματιανούς, σ’ ένα πολύχρωμο πολιτικά ακροατήριο, ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του, επέκρινε με ιδιαίτερη δριμύτητα την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά, σημειώνοντας ότι το μόνο που κατάφερε, στα χρόνια που είχε τις τύχες των πολιτών στα χέρια της, ήταν να κατεδαφίσει την κοινωνία, έχοντας ως μοναδικό της μέλημα την υποστήριξη συγκεκριμένων συμφερόντων.
Η Ελλάδα μετατράπηκε αυτά τα χρόνια σε πειραματόζωο για τη διαγραφή του κοινωνικού κράτους και των δημοκρατικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη. Τα πακέτα «διάσωσης» των Μνημονίων έσωσαν μόνο τις τράπεζες και κατέστρεψαν τους ανθρώπους, φτωχοποίησαν τον κόσμο και δημιούργησαν τη μαζική ανεργία. «Οι συνέπειες των πολιτικών της τρόικας διαψεύδουν όλα τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για να επιβάλουν τη λιτότητα στην Ευρώπη. Η χώρα οδηγήθηκε σε ακραία όρια, ο λαός βρίσκεται στα όρια της επιβίωσης και σε μια κατάσταση ανθρωπιστικής ανάγκης, ενώ την ίδια στιγμή το χρέος, αντί να μειώνεται, είναι στα ύψη», υποστήριξε.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στην ομιλία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα, το οποίο εγγυάται την ανοικοδόμηση της χώρας, αν και όπως υπογράμμισε αυτό θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από τη νέα κυβέρνηση. «Γνωρίζουμε όμως τα προβλήματα. Μπορεί να έρχονται για την Αριστερά και το κόμμα μας ημέρες δύσκολες, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τις μάχες σε όλα τα μέτωπα και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε», σχολίασε. «Κι αυτό γιατί», όπως είπε, «μπορεί να είμαστε μια νέα παράταξη, αλλά οι ρίζες μας στην κοινωνία και στην ιστορία της χώρας είναι βαθιές».
Ο Τσίπρας δεσμεύτηκε να υιοθετήσει άμεσα και ουσιαστικά μέτρα, να επαναπραγμαδιατευτεί τις επιλογές που επέβαλαν οι Βρυξέλλες, η Φραγκφούρτη και το Βερολίνο και να βελτιώσει άμεσα τις κοινωνικές συνθήκες των πολιτών. «Η αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει την αρχή για να επανιδρύσουμε την Ευρώπη στις αρχές των δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης», πρόσθεσε.
Μέρος της ομιλίας του αφορούσε και στα μέτρα που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαιοσύνης, για έλεγχο και διαφάνεια, νέο θεσμικό πλαίσιο στις δημόσιες συμβάσεις, βάζοντας κι ένα τέλος στις φωτογραφικές προκηρύξεις.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τη Μεσσηνία. Τόνισε ότι πρωταρχικό μέλημα της νέας κυβέρνησης θα είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και των αγροτών. Αναφέρθηκε στην επέκταση του ΠΟΠ ελαιόλαδου σε όλη τη Μεσσηνία, μίλησε για μέτρα προστασίας των καλλιεργητών σταφίδας, ενώ, εγγυήθηκε ότι θα προστατευτούν και τα άλλα προϊόντα από τις αθρόες εισαγωγές. Τέλος, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση όλων των μεγάλων οδικών έργων, αλλά και στην επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Φώτο: Στασινός Μουτσούλας

ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ «ΘΑΡΡΟΣ» ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ