Ανέλαβε όλες τις ευθύνες και παραιτήθηκε ο Κουρμπανάς (βίντεο & φωτογραφίες)


Σε αναζήτηση προπονητή η Καλαμάτα

Η …μπάλα των ευθυνών για το, καταδικαστικό ίσως στη μάχη της ανόδου στη Β’ Εθνική, χθεσινό αποτέλεσμα στο ματς με τον Παναρκαδικό μοιραία περιλαμβάνει τον προπονητή Νίκο Κουρμπανά, όμως εκείνος «υπερασπίστηκε» τον εαυτό του βγαίνοντας στην αντεπίθεση… Με θάρρος και ξεκάθαρες κουβέντες ανέλαβε όλη την ευθύνη και της ήττας και της μέχρι τώρα πορείας και ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου.
Ειδικότερα ανέφερε τα εξής: «Κατ΄αρχάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο για τη νίκη του. Δεν έχω να πω κάτι για το παιχνίδι. Διεκδικήσαμε το παιχνίδι τουλάχιστον μέχρι να δεχτούμε το γκολ. Η ομάδα υπέστη μια οδυνηρή ήττα. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και για την ήττα και για την πορεία τη ομάδας. Αυτή η ομάδα φτιάχτηκε από εμένα και δεν μπορεί να είναι κανείς άλλος υπεύθυνος γι’ αυτό. Θέτω την παραίτησή μου στην διάθεση της διοίκησης της ομάδος. Ο κόσμος δικαιολογημένα φωνάζει και πρέπει να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη γιατί δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ πλήρως στις προσδοκίες που είχε για την ομάδα. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους ποδοσφαιριστές γιατί πιθανόν να μην μπόρεσα να τους δώσω αυτά που θα μπορούσα να τους δώσω περισσότερα και να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ για την συνεργασία που είχαμε. Να ευχαριστήσω και να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη από την διοίκηση γιατί η διοίκηση υπήρξε καθ’ όλα τίμια απέναντί μου, ειλικρινής. Ωραίοι άνθρωποι, τίμιοι άνθρωποι, μου έδειξαν πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη. Εύχομαι στην ομάδα να έχει καλή πορεία από εδώ και πέρα. Πιθανόν μια αλλαγή να αλλάξει τα δεδομένα. Μπορώ να πω ότι προσπάθησα αλλά καμιά φορά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο αλλά και στη ζωή τα πράγματα δεν έρχονται ακριβώς όπως τα θέλουμε. Καλή συνέχεια στην ομάδα».

Συνάντηση της διοίκησης για το νέο προπονητή

Η παραίτηση Κουρμπανά έπιασε μάλλον εξ απήνης τη διοίκηση της Καλαμάτας. Χθες το βράδυ ο Γιώργος Ράλλης με τους συνεργάτες του είχαν προγραμματίσει συνάντηση για να συζητήσουν το θέμα και να ψάξουν για τον προπονητή που θ’ αναλάβει το δύσκολο έργο να καθοδηγήσει την ομάδα στο β’ μισό του πρωταθλήματος. Πάντως, αν υπάρχει κάτι θετικό από τη χθεσινή μέρα είναι ότι τουλάχιστον οι ήττες Παναργειακού και Ελευσίνας είχαν ως αποτέλεσμα να μην διευρυνθεί η διαφορά των 6 βαθμών από την Καλαμάτα, μένοντας στα …ίδια, έστω κι αν Αιολικός και Λουτράκι μπήκαν πιο δυναμικά στη διεκδίκηση της πρωτιάς-ανόδου στον 3ο Όμιλο.

Αποδοκιμασίες και ελάχιστος κόσμος

Δυό-τρεις εκατοντάδες ήταν οι φίλαθλοι της Καλαμάτας που βρέθηκαν χθες στο Στάδιο της Παραλίας και σίγουρα ο βροχερός καιρός δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία για την απουσία του κόσμου, που μετά το χθεσινό αποτέλεσμα «κρύωσε» ακόμη περισσότερο. Όπως συνέβη και στο προηγούμενο ματς, οι οργανωμένοι οπαδοί της Μαύρης Θύελλας επιτέθηκαν λεκτικά στους παίκτες, τη διοίκηση και τον πρώην πια προπονητή Νίκο Κουρμπανά, μετακινούμενοι μάλιστα στο ημίχρονο από τη νότια στη βορινή κερκίδα προκειμένου να είναι κοντά στα αποδυτήρια των ποδοσφαιριστών.

Με 17 παίκτες η αποστολή της Καλαμάτας, λόγω Λαζάρου…

Η Καλαμάτα παρατάχθηκε στο χθεσινό παιχνίδι με 17 αντί για 18 ποδοσφαιριστές, αφού υπήρχε βεβαιότητα ότι θα φτάσει από την ΕΠΟ το δελτίο του Αντώνη Λαζάρου, του 23χρονου στόπερ που αποκτήθηκε από την Ερμιονίδα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και ο παίκτης δεν μπορούσε να δηλωθεί στο φύλλο αγώνος, στο οποίο εκτός από τους παίκτες που αγωνίστηκαν περιλαμβανόταν στη σύνθεση της Μαύρης Θύελλας και οι Κακαλής, Νικολόπουλος, Μούζος.
Η αποχώρηση Κουρμπανά «παγώνει» φυσικά τις όποιες μετεγγραφικές κινήσεις, με τα περιθώρια να είναι λίγο μεγαλύτερα πάντως, μετά την ανακοίνωση της ΕΠΟ ότι «το Σάββατο 31/1/2015 οι υπηρεσίες της θα λειτουργήσουν από τις 10:00 έως τις 14:00 προκριμένου να δέχονται αιτήσεις και να παραδίδουν δελτία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών» και επίσης, ότι «τη Δευτέρα 2/2/2015, τελευταία ημέρα της χειμερινής μετεγγραφικής περιόδου, τα γραφεία της ΕΠΟ θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 20:00».

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-3ος ΟΜΙΛΟΣ
Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής
Ερμής Κιβερίου – Ζακυνθιακός 1-2
Αιολικός – Δόξα Μανωλάδας 1-0
Πανελευσινιακός – Βύζας Μεγάρων 1-2
Μανδραϊκός – Αστέρας Μαγούλας 0-0
Λουτράκι – Παναργειακός 1-0
Καλαμάτα – Παναρκαδικός 0-2
ΠΑΟ Βάρδας – ΑΟ Κύμης 3-0 χ.α
Ρεπό: Αχαϊκή
Η βαθμολογία
1 Παναργειακός 26-7 32
2 Αιολικός 26-11 30
3 Πανελευσινιακός 22-11 28
4 Καλαμάτα 15-9 26
5 Λουτράκι ΠΑΟ 12-4 26
6 Δόξα Ν. Μανωλάδας 16-11 23
7 Παμβουπρασιακός 20-17 22
8 Ζακυνθιακός 21-17 20
9 Βύζας Μεγάρων 14-11 19
10 Παναρκαδικός 17-21 17
11 Ερμής Κιβερίου 11-12 14
12 Αχαϊκή 15-25 12
13 Αστέρας Μαγούλας 11-23 8
14 Μανδραϊκός 7-18 8
– Κύμης ΑΟ – –
-Η Κύμη έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Η επόμενη αγωνιστική
(1/2/2015)
Ερμής Κιβερίου-Αχαϊκή
Ζακυνθιακός-Πανελευσινιακός
Δόξα Ν. Μανωλάδας-Μανδραϊκός
Βύζας Μεγάρων-Παμβουπρασιακός
Αστέρας Μαγούλας-Λουτράκι ΠΑΟ
Κύμης ΑΟ-Καλαμάτα 0-3 χ.α.
Παναρκαδικός-Παναργειακός

http://youtu.be/pys_w0c3ZVQ

http://youtu.be/pgMkI5loUSw