Αστυνόμευση στα πρότυπα της ΔΙΑΣ ανακοίνωσε ο νέος κεντρικός λιμενάρχης Καλαμάτας Π. Μποτίνης


Η αστυνόμευση των χώρων εποπτείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, στο πλαίσιο της ομάδας ΔΙΑΣ, είναι ένας από τους στόχους του νέου λιμενάρχη, Π. Μποτίνη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο ίδιος κατά την πρώτη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης.
Όπως είπε ο κ. Μποτίνης, «θα βλέπετε καθημερινά λιμενικούς να περιπολούν στο πλαίσιο ελέγχων για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας», ενώ θα υπάρχουν και δύο πληρώματα στο σκάφος του λιμεναρχείου, με στόχο να επιχειρεί «όσο αντέξουν τα μηχανήματα και τα πληρώματα».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως από πλευράς προσωπικού καλύπτονται πλέον κανονικά οι προβλεπόμενες θέσεις και χαριτολογώντας, πρόσθεσε πως «είμαστε από τα τυχερά Λιμεναρχεία».
Ανάμεσα σε άλλα, ο νέος λιμενάρχης ανέφερε πως θα καλυφθούν οι απαιτήσεις του Λιμενικού Φυλακίου της Καρδαμύλης, που προέκυψε μετά την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Νικολάου.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, ο μέχρι προχθές λιμενάρχης, πλωτάρχης Νικ. Γιαννουλάτος, ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού ΛΣ Νοτίου Πελοποννήσου Σαράντος Καμβύσης, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί.