Πρεμιέρα το Σάββατο για την παράσταση “Αλλοίμονο στους νέους”


Τη νέα παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας παρουσίασαν χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου στο χώρο του θεάτρου ο πρόεδρος της «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος, μαζί με το σκηνοθέτη Κώστα Κατσουλάκη, καθώς και τους συντελεστές – ηθοποιούς της παράστασης. Πρόκειται για το επιτυχημένο έργο των Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου, “Αλλοίμονο στους νέους”.
Ο Θανάσης Ηλιόπουλος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα το ΔΗΠΕΘΕΚ καταφέρνει να ετοιμάσει δεύτερη παράσταση, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που συνεχίζονται και για το 2015, λόγω της χαμηλής επιχορήγησης από την απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, κάτι που ευελπιστεί να αλλάξει, όπως τόνισε, από τη νέα.
Ο σκηνοθέτης Κώστας Κατσουλάκης μίλησε για την επιλογή του έργου, που 50 χρόνια σχεδόν από τη μέρα που γράφτηκε παραμένει επίκαιρο. Κλείνοντας υποσχέθηκε στους θεατές ένα νοσταλγικό ασπρόμαυρο ταξίδι στα χρόνια εκείνα της αθωότητας.
Από την πλευρά τους, οι ηθοποιοί κάλεσαν τον κόσμο να δει την παράσταση που, εκτός από γέλιο, έχει να τους χαρίσει βαθιά νοήματα, που παραμένουν και στις ημέρες μας επίκαιρα.
Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 και θα παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.
Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ και 8 ευρώ το μειωμένο. 
Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη και σε διασκευή Κωνσταντίνου Κυριακού, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Εύη Γιαννακοπούλου.
Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Γιώργος Τσαπόγας, Κωνσταντίνος Κυριακού, Κωνσταντίνος Πασσάς, Εύη Γιαννακοπούλου, Νίνα-Ιόλη Παπανικολάου, Αλεξία Μουστάκα, Γιάννης Κουμούνδρος.