Προστατεύεται από το τσιμέντο ο Κυπαρισσιακός


«Παγώνει», έστω και προσωρινά, η κατασκευή 47 πολυτελών κατασκευών
 
Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, παρατείνεται η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών, έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, έως τις 28 Ιουνίου του 2015 και μέχρι την έκδοση του σχετικού σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος.
Αυτό αναφέρεται σε ρεπορτάζ που υπογράφει ο Τάσσος Σαραντής στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Όπως σχολιάζεται, η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών είχε ισχύ μόνο μέχρι το τέλος του 2014, κάτι που θα σήμαινε ότι με την έλευση της νέας χρονιάς θα μπορούσε να γίνει αίτηση και να ληφθεί η απαιτούμενη έγκριση οικοδομικών αδειών στην προστατευόμενη περιοχή NATURA και κύρια περιοχή ωοτοκίας της χελώνας καρέτα καρέτα.
Με τη νέα παράταση που δόθηκε στην αναστολή των οικοδομικών αδειών «παγώνει» προς το παρόν η επένδυση που σχεδιάζει στην περιοχή ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς και η εταιρεία «Νέα Κότινος Α.Ε.», που αφορά στην κατασκευή 47 πολυτελών κατοικιών στο παραλιακό μέτωπο, στο «σκληρό πυρήνα» της προστατευόμενης περιοχής.