Στον πάγκο της Καλαμάτας ο Κώστας Σταματίου


Νέος προπονητής της Καλαμάτας είναι και επίσημα ο Κώστας Σταματίου, αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο «Θ»


Δεν θα μείνει κενός για πολύ ο πάγκος της Καλαμάτας, καθώς η διοίκηση της ομάδας έχει έρθει σε κατ’ αρχήν προφορική συμφωνία με τον Κώστα Σταματίου. Ο Βολιώτης τεχνικός, που εργάστηκε στο ξεκίνημα της περιόδου στη Βάρδα, από την οποία αποχώρησε στις αρχές Νοεμβρίου, φαίνεται πως αποτελεί τον εκλεκτό του Γιώργου Ράλλη για την τεχνική ηγεσία της Μαύρης Θύελλας. Η αλήθεια είναι ότι εξετάστηκαν αρχικά άλλες λύσεις, όπως για παράδειγμα του Ρομπέρτο Μπολάνο και του Μίκι Τσίρκοβιτς, όμως όλα δείχνουν ότι η διοίκηση καταλήγει στην περίπτωση του κ. Σταματίου. Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ξεκίνησε την προπονητική ως βοηθός των κ.κ.Δανιήλ, Κοκότοβιτς και εν συνεχεία εργάστηκε σε Ολυμπιακό Βόλου, Νίκη Βόλου, Λαμία, Αναγέννηση Επανομής, ΓΣΑ και πρόσφατα στην Βάρδα.
Γνωρίζει την κατηγορία και τον 3ο όμιλο, και χαρακτηρίζεται για το χαμηλό προφίλ του και την εργατικότητά του. Δεν αποτελεί «ακριβή» λύση και αυτό το στοιχείο ενδεχομένως να έχει παίξει το ρόλο του, όμως οι διοικούντες προφανώς περιμένουν ότι θα αλλάξει το κλίμα και την όλη κατάσταση που επικρατεί εντός της ομάδας.
 
Ευχαριστίες σε Κουρμπανά που βρέθηκε χθες στο Στάδιο
Πριν προχωρήσει στην ανακοίνωση του νέου προπονητή, κάτι που ίσως γίνει και εντός της ημέρας, η διοίκηση φρόντισε να μεταφέρει τις ευχαριστίες της στον κ. Κουρμπανά με τον πλέον επίσημο τρόπο… «Η διοίκηση του ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ευχαριστεί τον Νίκο Κουρμπανά για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην ομάδα το διάστημα κατά το οποίο είχε την ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας και για την άψογη συνεργασία που είχε μαζί του. Του εύχεται προσωπική ευτυχία και καλή επιτυχία στο επόμενο επαγγελματικό του βήμα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου.
Από την πλευρά του ο 52χρονος τεχνικός βρέθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο, εκεί όπου υπήρχε εκ μέρους της διοίκησης ο Χρήστος Λουκάς, και αποχαιρέτισε ποδοσφαιριστές και πρώην πλέον συνεργάτες του. Ζήτησε από τους παίκτες να συνεχίσουν την προσπάθεια, εκφράζοντας και πάλι την πίστη στις ικανότητές τους, δείχνοντας πάντως ανακουφισμένος από την όλη εξέλιξη.
 
Το πρόγραμμα ο Ιωσήφ Λουκάς και νέο πρόσωπο ο Σχοινάς
Τη χθεσινή προπόνηση έβγαλε ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του κ. Κουρμπανά, Ιωσήφ Λουκάς, όμως αυτό δεν αποτέλεσε και τη μόνη διαφοροποίηση. Το λέμε γιατί το «παρών» στην προπόνηση έδωσε ο 20χρονος επιθετικός Αργύρης Σχοινάς, που έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από την ομάδα της Ερμιονίδας, από την οποία προέρχεται και το προηγούμενο μεταγραφικό απόκτημα ο Λαζάρου.
Δεν ανακοινωθεί επισήμως η απόκτησή του, όμως όλα δείχνουν ότι θα ενταχθεί στο ρόστερ της Καλαμάτας, αποτελώντας την 3η μεταγραφή του Ιανουαρίου.
Το ευχάριστο για τη Μαύρη Θύελλα είναι ότι δεν αγωνίζεται το Σαββατοκύριακο, παίρνοντας τους βαθμούς στα χαρτιά, καθώς δεν θα διεξαχθεί το παιχνίδι με την Κύμη. Το γεγονός αυτό δίνει την ευκαιρία στους τραυματίες (Τριάντο, Σκαρλάτο, κ.ά) να επανέλθουν, και πάνω απ’ όλα στο νέο προπονητή να «γνωρίσει» την ομάδα.
 

Σκληρή ανακοίνωση του “Bulldogs Club” και… στο στόχαστρο ο Ράλλης
Βλέποντας τις εξελίξεις και τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες, μπήκε μπροστά, θέλοντας να εκφράσει την άποψή του ο Σύνδεσμος Φιλάθλων «Bulldogs Club”, που ζητά από την διοίκηση να προχωρήσει άμεσα σε μεταγραφές, έτσι ώστε να μη χαθεί η χρονιά. Βάζει στο στόχαστρο τον Γιώργο Ράλλη, ζητώντας του να χρηματοδοτήσει την προσπάθεια ενίσχυσης, αφήνοντας και κάποια ερωτηματικά για τις διοικητικές διεργασίες που προηγήθηκαν. Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει…
«Μια μέρα μετά από μία ακόμα ντροπιαστική ήττα και τη νέα απώλεια βαθμών, η οργή είναι μεγάλη και κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μεγαλείο της Καλαμάτας.
Απαιτούμε λοιπόν από τον πρόεδρο και τη διοίκηση της ομάδας την άμεση πρόσληψη νέου τεχνικού και την ενίσχυση το έμψυχου δυναμικού ώστε να παλέψουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε για τη διεκδίκηση του στόχου μας.
Σε διαφορετική περίπτωση σας προειδοποιούμε ότι θα χάσετε τον ύπνο σας όπως τον έχουμε χάσει εμείς και θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας.
ΥΓ1 Ο κόσμος της Μαύρης Θύελλας δεν δίστασε και δεν θα ξαναδιστάσει να βγει στους δρόμους για να διεκδικήσει το καλό της ομάδας.
ΥΓ2 Εσείς κύριε Ράλλη κάθε καλοκαίρι φέρνετε στις συνελεύσεις να ψηφίσουν άσχετους με την Ομάδα ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή θέλετε να είστε πρόεδρος. Αφού θέλετε να είστε πρόεδρος βάλτε το χέρι στη τσέπη και ενισχύστε σοβαρά την ομάδα αυτή τη στιγμή που όλα είναι ανοιχτά για την άνοδο.
Καλαμάτα 29-1-2015
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ – ΟΠΑΔΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
BULLDOGS CLUB 1991».
 
 
 
Οι διαιτητές της 16ης αγωνιστικής
Η Καλαμάτα δεν αγωνίζεται στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, όμως υπάρχει κανονικά δράση στον 3ο  Όμιλο, με την ΕΠΟ ν’ ανακοινώνει τους διαιτητές των Κυριακάτικων αναμετρήσεων, που ξεκινούν στις 3.00 μ.μ. μ’ εξαίρεση βεβαίως το ματς στη Ζάκυνθο. Πιο αναλυτικά…
Δόξα Νέας Μανωλάδας – Μανδραϊκός: Βεργέτης. Δημογέροντας, Χαραλαμπόπουλος (Αρκαδίας)
Αστέρας Μαγούλας – ΑΟ Λουτράκι: Καλογεράκος (Ζακύνθου), Γκολές, Τίκας (Πειραιά)
Παναρκαδικός – Παναργειακός: Δραγατης, Δουλγεράκης, Τσαλίκογλου (Αν. Αττικής)
Ζακυνθιακός – Πανελευσινιακός: Τσιρώνης, Αντωνόπουλος, Σπυριδόπουλος (Αιτ/νίας) (14:00)
Βύζας Μεγάρων – ΠΑΟ Βάρδας: Κυρίτσης (Δωδεκανήσου), Γουρνιάς, Ρούντος (Αν. Αττικής)
Ερμής Κιβερίου – Αχαϊκή: Κουντουριώτης, Κρετσίμος, Νάκος (Δ. Αττικής)

Του Νίκου Μπαλόπουλου