Τελευταίες παραστάσεις με το έργο «Λούνα παρκ»


Τις τελευταίες τρεις παραστάσεις δίνει σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας στο Πνευματικό Κέντρο με το έργο «Λούνα παρκ»
Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική επιθεώρηση εμπνευσμένη από το μουσικό άλμπουμ του Νότη Μαυρουδή «Λούνα Παρκ». Μια παράσταση που σε ταξιδεύει σε μιαν άλλη Ελλάδα, που αγαπάμε και θέλουμε.
Τα κείμενα, η σκηνοθεσία, η χορογραφία, οι φωτισμοί, όπως και η επιμέλεια της μουσικής, εκτός από τα τραγούδια του συνθέτη, ανήκουν στην Όλγα Αλεξανδροπούλου. Τα σκηνικά επιμελήθηκε η Κατερίνα Μηλιαρέση. Το βίντεο είναι του Λεωνίδα Παπαδόπουλου. Τραγουδά η παιδική χορωδία Τυπάλδου και ζωντανά τα μέλη του θιάσου. Σόλο τραγουδούν ο Γιάννης Δίσκος και η Θεοδώρα Καρμή.
Τις θεατρικές εικόνες ζωντανεύουν 45 περίπου έφηβοι ηθοποιοί, παίζοντας, τραγουδώντας, χορεύοντας.
Είναι μια τρυφερή παράσταση που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και συγκίνησε όλους τους θεατές που την παρακολούθησαν έως τώρα, παρουσιάζοντας μικρές και μεγάλες αλήθειες της ζωής. Μια παράσταση που αγγίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων προβάλλοντας μηνύματα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, ισότητας και ισοτιμίας. Μηνύματα υπέρ της προστασίας της φύσης, κατά του πολέμου, κατά των διακρίσεων, κατά των επίπλαστων αναγκών και του εύκολου πλουτισμού. Μια θεατρική δημιουργία που προβληματίζει, μορφώνει, ψυχαγωγεί.
Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο. Θέσεις αριθμημένες. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ και 6 για παιδιά, ανέργους, πολύτεκνους και ομάδες.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2721021653, 2721087902, 6971540945, 6977437279.
 
Όλγα Αλεξανδροπούλου 
Η σκηνοθέτις Όλγα Αλεξανδροπούλου γεννήθηκε στη Μεσσήνη. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο  και συγχρόνως στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη.             
Από τα ιδρυτικά στελέχη του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας συμμετείχε για 4 χρόνια παίζοντας στις παραστάσεις «Άμλετ», «Άτταλος ο Γ΄»΄, «Αρτούρο Ούι», «Φιάκας», «Ο γάμος της Αντιγόνης», «Διπλανό κρεββάτι», «Λυσιστράτη», «Οδυσσεβάχ», «Φον Δημητράκης», «Πειρασμός», «Ο μπαμπάς ο πόλεμος».
Μετά τους σεισμούς της Καλαμάτας έφυγε και δούλεψε στο Εθνικό Θέατρο για 10 χρόνια. Σημαντική ήταν η συμμετοχή της στο κλιμάκιο της Ντόρας Τσάτσου-Συμεωνίδη, όπου εκπαιδεύτηκε στο χορό του Αρχαίου Δράματος. Έπαιξε στην Επίδαυρο στις παραστάσεις «Βάκχες», «Νεφέλες» (σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη), «Νεφέλες» (σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά), «Εκκλησιάζουσες», «Ηλέκτρα».
Στη συνέχεια, ανέβηκε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, όταν η Θεσσαλονίκη έγινε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και συμμετείχε στις θεατρικές παραγωγές του, για 5 χρόνια.
Στο Ελεύθερο Θέατρο συνεργάστηκε με το θίασο Καρέζη-Καζάκος στην παράσταση «Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία Στούρουα και με τους Γιώργο Μιχαλακόπουλο και Μίρκα Παπακωνσταντίνου στην παράσταση «Εκκλησιάζουσες».
Δύο σπουδαίες συνεργασίες, εκτός Κρατικού Θεάτρου, ήταν με τον Πέτρο Ζηβανό και το Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης στα έργα «Μινέττι» και «Ατσάλι».
Το 1999 ιδρύει την εφηβική θεατρική ομάδα στο Δήμο Πυλαίας και σκηνοθετεί σπουδαία έργα Ελλήνων και ξένων θεατρικών συγγραφέων, όπως «Το Σκλαβί» Ξένιας Καλογεροπούλου, «Βάτραχοι» Αριστοφάνη, «Όνειρο Καλοκαιρινή Νύχτας» Σαίξπηρ, «Νεφέλες» Αριστοφάνη, «Ελένη» Ευριπίδη, «Λυσιστράτη» Αριστοφάνη, «Σαίξπηρ… Σαίξπηρ… Σαίξπηρ», επιλογή έργων του Σαίξπηρ, «Όπερα της Πεντάρας» Μπρεχτ, «Ο κύκλος με την κιμωλία» Μπερχτ.
Παράλληλα με την εφηβική ομάδα, σκηνοθέτησε και συνεργάστηκε με τον Κώστα Χαλκιά στη Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων του Δήμου Πυλαίας σε πάνω από 60 θεατρικές παραγωγές, οι οποίες κέρδισαν σε διάφορα φεστιβάλ 35 πανελλήνια βραβεία.
Είναι η δεύτερη χρονιά που ζει μόνιμα στον τόπο καταγωγής της και συνεχίζει να δημιουργεί θεατρικά σε ερασιτεχνικές ομάδες.