Ανάσα αξιοπρέπειας και στην Καλαμάτα με πολύ κόσμο (φωτογραφίες & βίντεο)


Πλήθος κόσμου βρίσκεται συγκεντρωμένο αυτή την ώρα στις πλατείες ολόκληρης της χώρας… Έτσι και στην Καλαμάτα παρά το ιδιαιτέρως τσουχτερό κρύο, αρκετός είναι ο κόσμος που μαζεύεται για να συστρατευτεί με την προσπάθεια της Κυβέρνησης στο αποψινό Eurogroup..


Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από την πρόσκληση για μεγάλα συλλαλητήρια σε όλες τις πλατείες της χώρας σήμερα, από τις 6.00, όταν η χώρα μας θα δίνει τη μεγάλη της μάχη ανάσας και αξιοπρέπειας στο έκτακτο Eurogroup.
Όλα όσα έχουν μεσολαβήσει μετά τις εκλογές, οδήγησαν σε κάτι που μας φαινόταν ακατόρθωτο τα τελευταία τρία χρόνια: την αφύπνιση του κόσμου που, παρά την οργή του για τη στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων, παρακολουθούσε έως τώρα τις εξελίξεις από τον «καναπέ». Οι κινήσεις της νέας κυβέρνησης άλλαξαν τα δεδομένα. Το αισθανόμαστε πλέον στην ατμόσφαιρα, στις συναναστροφές μας, στις συζητήσεις μας, ότι κάτι σημαντικό και πρωτόγνωρο συμβαίνει σ’ αυτή τη χώρα.
Οι πολίτες της αποφάσισαν να συμμετέχουν έπειτα από καιρό στις μεγάλες μάχες που θα δοθούν, γιατί κατανόησαν ότι τέτοιες μάχες χωρίς τους ίδιους δεν κερδίζονται.
Είναι άλλο να αντιμετωπίζουν οι δανειστές μια «δεδομένη» εκπροσώπηση της χώρας με το λαό της εξουθενωμένο και αδρανή και άλλο να γνωρίζουν ότι η εκπροσώπηση της χώρας, πέραν όλων των επιχειρημάτων και της κοινής λογικής που έχει με το μέρος της, στηρίζεται ενεργά και μαζικά από το σύνολο σχεδόν του λαού της, που είναι πλέον αποφασισμένος να πάρει την υπόθεση της κοινωνικής του σωτηρίας στα χέρια του.
Ανάλογη πρόσκληση υπάρχει και για σήμερα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας…
Α.Π.

http://youtu.be/aZ9n6ITgMlg

http://youtu.be/DCjJGojSfIY