Ενδυματολογικές λεπτομέρειες και ο μπαρμπα -Ντίνος


Μέσα στα αρκετά σοβαρά, πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί μέχρι σήμερα και για τις ενδυματολογικές προτιμήσεις των μελών της νέας κυβέρνησης. Η επίσκεψη, δε, του Γιάνη Βαρουφάκη, υπουργού Οικονομικών, στη Ντάουνινγκ Στριτ με το Βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Οσμπορν και ο τρόπος που ήταν ντυμένος, σήκωσαν θύελλα σχολίων, ακόμα και σε σοβαρές ξένες εφημερίδες.
Την ίδια ώρα, σε άλλη χώρα, ένας υπέρκομψος άνδρας περνούσε δύσκολες στιγμές. Πρόκειται για άνδρα που «επιλέγει υφάσματα σε σοβαρά χρώματα, όπως μπλε και σκούρο γκρι, και έχει στυλ κλασικό μοντέρνο», κατά τη δήλωση του ράφτη Ζορζ ντε Παρί, ο οποίος αναλαμβάνει τα κοστούμια των προέδρων των ΗΠΑ.
Ο υπέρκομψος άνδρας, που σέβεται το πρωτόκολλο και είναι ατσαλάκωτος, είναι κατηγορούμενος για διακεκριμένη μαστροπεία και συμμετοχή σε δίκτυο πορνείας.
Την ίδια ώρα που Βαρουφάκης δημιουργούσε ταραχή με το παλτό του, ο Στρος Καν, παρ’ ολίγον πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, δικαζόταν στη Λιλ για πρακτικές που τινάζουν στον αέρα κάθε πρωτόκολλο.
Αλλά αφού πιάσαμε να γράφουμε και για τον τρόπο που ντύνονται οι άνθρωποι, φίλος μάς θύμισε ένα στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας το 1990.
Νέος δημοτικός σύμβουλος προσήλθε στην εκδήλωση με κοστούμι, αλλά χωρίς γραβάτα. Στην είσοδο του Δημαρχείου τον σταματά ο αείμνηστος Ντίνος Μακρόπουλος και τον ρωτά γιατί δε φορά γραβάτα. Η απάντηση που πήρε δεν τον ικανοποίησε και έτσι αποφάσισε να δανείσει τη δική του στο νεαρό δημοτικό σύμβουλο. Ο ίδιος, δε, προτίμησε να καθίσει στην πίσω σειρά, για να μη φαίνεται ότι δε φορά γραβάτα…
Α.Π.