Το αστικό λεωφορείο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας


Το ενδιαφέρον εμπλεκόμενων φορέων και πολιτών προκάλεσε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας το θέμα της επέκτασης της αστικής γραμμής και της δυνατότητας του Αστικού ΚΤΕΛ να εκτελεί δρομολόγια μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Το μείζον πρόβλημα στην όλη συζήτηση ήταν η αρχική θέση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, όπως εκφράστηκε την προηγούμενη ημέρα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ότι εξαιτίας του υφιστάμενου νόμου είναι αναγκασμένο τους επιβάτες που μεταφέρει εκτός Καλαμάτας, από άλλες περιοχές του νομού προς το νοσοκομείο, να τους αφήνει στο Ασπρόχωμα, αφού η επέκταση της αστικής περιοχής του περιορίζει τα κυκλοφοριακά δικαιώματα. Τελικά, ύστερα από εξήγηση του νομικού του συμβούλου Αθ. Καράμπελα, ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η μέχρι σήμερα κατάσταση, τα πράγματα εξομαλύνθηκαν.
Έτσι, εγκρίθηκε η επέκταση αστικής περιοχής μέχρι το Νοσοκομείο Καλαμάτας (Αντικάλαμος), προκειμένου στη συνέχεια να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εξυπηρέτησή του με αστική συγκοινωνία.
Με εισήγηση του δημάρχου Παν. Νίκα, το Δημοτικό Συμβούλιο ζητεί από το Αστικό ΚΤΕΛ να διαθέσει τον αναγκαίο αριθμό λεωφορείων, ώστε η συγκοινωνία να διεξάγεται κάθε 30 λεπτά το βραδύτερο.
Το Σώμα εξέφρασε, επίσης, την αναγκαιότητα το Υπεραστικό ΚΤΕΛ να συνεχίσει το κοινωνικό έργο του, με διέλευση όλων των γραμμών του από το νοσοκομείο, όπως μέχρι σήμερα.
Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο παρέσχε την έγκρισή του ώστε ο Δήμος Καλαμάτας να αναλάβει την ευθύνη γενικότερης υποστήριξης και των δύο ΚΤΕΛ (επέκταση προγράμματος «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ», στέγαστρα στάσεων, προβολή δρομολογίων κ.λπ.).
Σημειώνεται πως το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδοτεί για το ζήτημα και αποφάσεις λαμβάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Α.Π.