Ψήφισμα για τη διατήρηση του στρατοπέδου «Γιαννιτσά» από τη Δημοτική Αρχή


*Το “μέλλον” του Στρατοπέδου της Καλαμάτας στο επίκεντρο της σημερινής ορκωμοσίας (Δείτε εδώ βίντεο με τις δηλώσεις)

Η Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος Παν. Νίκας, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, εμφανίστηκαν ελαφρώς συγχυσμένοι απέναντι στην ετυμηγορία των πολιτών στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Από τη μία, έδιναν ευχές και, από την άλλη, θέλησαν να πάρουν αποστάσεις.
Έτσι, με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου, ότι το στρατόπεδο της Καλαμάτας έχει μετατραπεί, έως σήμερα, σε υποδοχέα μεταθέσεων φίλων της πρώην κυβέρνησης και ότι αυτή η κατάσταση θα πρέπει να αλλάξει, μια και τα σύνορα της χώρας έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη στρατιωτική υποστήριξη, προχώρησε σε έκδοση ψηφίσματος για τυχόν κλείσιμο του 9ου Συντάγματος Πεζικού.
Στην απόφαση, «θεωρεί αναγκαία από ιστορική και κοινωνική άποψη, αλλά και συνδεδεμένη με την ιστορία της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, την παρουσία και λειτουργία του 9ου Συντάγματος Πεζικού “Γιαννιτσά”, που εδρεύει στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας, το οποίο διαθέτει τις πλέον σύγχρονες ανά την Ελλάδα εγκαταστάσεις εκπαιδεύσεως και διαβιώσεως οπλιτών.
Ζητεί από την κυβέρνηση, διά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, να διαψεύσει ρητά τα αναγραφέντα και να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο κατάργησης του 9ου Συντάγματος Πεζικού “Γιαννιτσά” ή μείωσης της στελέχωσής του ή παύσης λειτουργίας του στρατοπέδου Παπαφλέσσα.
Καλεί σε συσπείρωση όλους τους οικονομικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης».
Α.Π.