Ψήφισμα συμπαράστασης στην κυβέρνηση από τον “Ανοιχτό Δήμο”


Αρνήθηκε την υιοθέτησή του η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας

Τα προβλήματα σε εθνικό επίπεδο, με τις συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων ηγετών για το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας τα επόμενα χρόνια, έφτασαν μέχρι την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση η δημοτική παράταξη και μείζων μειοψηφία “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”, δια μέσου του επικεφαλής της Μανώλη Μάκαρη, κατέθεσε ψήφισμα συμπαράστασης στην προσπάθεια της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης να βρεθεί μια λύση, η οποία θα βγάλει τη θηλιά από το λαιμό εκατομμυρίων συμπατριωτών μας. Η πρόταση- ψήφισμα, όμως, δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία, με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για θέμα εκτός δικαιοδοσίας του Σώματος.
Το ψήφισμα της δημοτικής παράταξης ανέφερε τα εξής: “Αυτές τις μέρες η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση δίνει σκληρό αγώνα στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής για την απεμπλοκή της Ελλάδας από την καταστροφική πολιτική των μνημονίων που έχει οδηγήσει την τοπική αυτοδιοίκηση και την πατρίδα σε ένα πρωτόγνωρο τέλμα. Ως Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας εκφράζουμε την έμπρακτη συμπαράσταση στην κυβέρνηση σε αυτή την κρίσιμη εθνική αποστολή”.
Από την άλλη πλευρά, όπως έγινε γνωστό, σήμερα το πρωί στις 10.00 αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες” θα έχει συνάντηση με το διοικητή της Τροχαίας Καλαμάτας, Ηλία Αξιωτόπουλο, για την οδική ασφάλεια, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και τα υφιστάμενα κυκλοφοριακά προβλήματα στο Δήμο Καλαμάτας.
Α.Π.