Από άλλη πηγή η χρηματοδότηση ολοκλήρωσης του Ανοιχτού Θεάτρου Μάνης


ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟΥ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗΣ  
Από άλλη πηγή η χρηματοδότηση ολοκλήρωσης του Ανοιχτού Θεάτρου Μάνης  
Από άλλο πρόγραμμα και όχι από τη ΣΑΤΑ, από την οποία είχε δεσμευτεί ποσό 270.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή των τουαλετών στο Ανοιχτό Θέατρο Μάνης, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε στη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης ο δήμαρχος Ι. Μαραμπέας.
Όλα αυτά ειπώθηκαν κατά τη συζήτηση του θέματος που αφορούσε στην κατανομή ΣΑΤΑ προηγούμενων ετών.
Ο κ. Μαραμπέας πρότεινε συγκεκριμένες τροποποιήσεις, αλλά και την κατάργηση όλων των προηγούμενων αποφάσεων που αφορούν κατανομές της ΣΑΤΑ και την κατανομή της σύμφωνα με το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015. Το υπόλοιπο της ΣΑΤΑ που βρέθηκε στο ταμείο του Δήμου ήταν 515.040 ευρώ.
Μεταξύ άλλων, προτάθηκε η ΣΑΤΑ να κατανεμηθεί ως εξής (καταγράφονται πιστώσεις άνω των 10.000 ευρώ): Μελέτη Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Δήμου Αβίας 13.000, Συντήρηση παιδικών χαρών 10.000, Μελέτες ωρίμανσης έργων 126.946, Συντήρηση Πολιτιστικού Κέντρου Στούπας 20.000, Προστασία και στήριξη πρανών στο λιμάνι Καρδαμύλης 12.700, Έργα υποδομής για την εγκατάσταση υπόγειων συστημάτων προσωρινής απόθεσης απορριμμάτων 12.011, Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην Εκκλησία Σωτήρος στην Κάτω Χώρα 15.000, Συντήρηση δρόμων στην Τ.Κ. Μηλέας 12.950, Συντήρηση δρόμου Πλάτσας-Αγ. Δημήτριος 20.000, Επίστρωση με σταμπωτό δάπεδο δρόμου Πάνω Τσέρια-Γιατρέικα 10.000, Συνδέσεις με δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων Τ.Κ. Αβίας 50.000, Συνδέσεις με δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων Τ.Κ. Δολών 16.482 και Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην Τ.Κ. Κέντρου 12.000 ευρώ. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και 31 έργα με κατανομή από 3.000 έως 6.900 ευρώ.
 
Διαφωνία και αντεγκλήσεις
Με την πρόταση διαφώνησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δ. Γιαννημάρας, λέγοντας πως δεν μπορεί να δεχτεί τέτοια κατανομή, όταν απουσιάζουν βασικά έργα, όπως το Ανοικτό Θέατρο Μάνης, το αγκυροβόλιο του Αγίου Νικολάου και άλλα, που είχαν προχωρήσει.
Απαντώντας του ο δήμαρχος, ανέφερε πως το Ανοικτό Θέατρο Μάνης είχε ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα που είχε συντάξει ο κ. Γιαννημάρας, με 270.000 ευρώ για την κατασκευή τουαλετών. «Δεσμεύατε ένα τόσο μεγάλο ποσό από τη ΣΑΤΑ για τις τουαλέτες του θεάτρου, χωρίς να έχετε κάνει μελέτη, χωρίς να έχετε οικοδομική άδεια και χωρίς τις αδειοδοτήσεις που χρειάζονται. Για όλα αυτά απαιτείται πάρα πολύς χρόνος. Εμείς εκτιμούμε ότι αυτά τα χρήματα δεν μπορεί να είναι δεσμευμένα. Για την αποπεράτωση του Θεάτρου θα ψάξουμε να βρούμε χρήματα από άλλη πηγή και θα τα δεσμεύσουμε, όταν θα είμαστε έτοιμοι».
Όσον αφορά στο τουριστικό αγκυροβόλιο του Αγίου Νικολάου, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: «Εμείς δε χαϊδεύουμε αυτιά, ούτε είμαστε διατεθειμένοι να πετάμε χρήματα για μελέτες που αφορούν έργα τα οποία δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ. Είμαστε πραγματιστές και γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δοθούν χρήματα για δύο τουριστικά αγκυροβόλια στον ίδιο Δήμο. Όλες οι προσπάθειές μας θα προσανατολιστούν στην ολοκλήρωση, μέσα στην πενταετία, της κατασκευής του τουριστικού αγκυροβολίου Καρδαμύλης, που οι μελέτες είναι σχεδόν ώριμες».

 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου