Η καρδιά της υγείας «χτυπά» στη Μεσσηνία


Για έβδομη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα το Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας, ένα συνέδριο που διοργανώνει η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατική Νοσηλείας του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς και υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει σήμερα Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί αύριο στο χώρο του ξενοδοχείου Elite.
Όπως εξήγησε χθες η πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας, Κατερίνα Λαμπροπούλου, στόχος των διοργανωτών είναι η πραγματοποίηση ενός συνεδρίου που θα προσφέρει στους συμμετέχοντες γνώσεις για ιατρικά θέματα πολλών ειδικοτήτων. Για τα θέματα αυτά θα μιλήσουν γιατροί από την Καλαμάτα και όλη την Ελλάδα, ενώ ένας ακόμα στόχος είναι να διασαφηνιστούν ζητήματα υγείας που είναι σε αμφισβήτηση.
Επίσης, αναφέρθηκε στην κοινωνική πλευρά του συνεδρίου, αφού μετά τις έναρξη (19.30) θα δοθεί ομιλία από το δημοσιογράφο Γιάννη Πολίτη για τη χρήση του διαδικτύου στο χώρο της Ιατρικής.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Γιώργος Λούρας, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να παρευρεθεί στο συνέδριο, αφού θα συζητηθούν σημαντικά θέματα, ειδικά κατά την ομιλία για τη χρήση του διαδικτύου στην Ιατρική, ενώ ενημέρωσε ότι αμέσως μετά θα ακολουθήσει πολιτιστική εκδήλωση.
Οι διοργανωτές δήλωσαν αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή γιατρών, αφού όσο περνούν τα χρόνια το συνέδριο γίνεται όλο και πιο γνωστό. Μάλιστα, πέρυσι συμμετείχαν 200 άτομα.
Τέλος, να σημειωθεί ότι οι εργασίες ξεκινούν σήμερα στις 4.30 το απόγευμα και ολοκληρώνονται αύριο στις 8.30 το βράδυ.
Π.Μπ.