Μέχρι το Νοέμβριο δεσμεύθηκε η SICAP να παραδώσει το υπόλοιπο αντιδιαβρωτικό έργο


ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ ΛΟΓΩ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
Τη δέσμευση της αναδόχου εταιρείας ότι θα ολοκληρώσει το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας που έχει απομείνει στις ανατολικές ακτές του Μεσσηνιακού κόλπου έως το Νοέμβριο, ζητά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, λόγω της ολοκλήρωσης του ΕΣΠΑ στο τέλος του έτους.
Πρόκειται για τη συνέχιση του έργου με προϋπολογισμό 4.920.000 ευρώ και αφορά παρεμβάσεις για την παράκτια προστασία και την ανάπλαση ακτών λοιπών περιοχών, εκτός Μικρής Μαντίνειας και Ακρογιαλίου.

Από πέρυσι
Η μελέτη του έργου έχει συνταχθεί από τη μηχανικό Μαριλένα Φράγκου και εγκρίθηκε τον Απρίλιο του 2014. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 20 Μαΐου 2014 και μειοδότρια αναδείχθηκε η εταιρεία SICAP S.A., η οποία προσέφερε μέση έκπτωση 39,81%. Στο διαγωνισμό κατέθεσαν φακέλους 9 εταιρείες, αλλά λόγω ελλείψεων ακυρώθηκε η συμμετοχή των έξι.
Έπειτα από κατάθεση, εκδίκαση και απόρριψη ενστάσεων κατά της μειοδότριας εταιρείας, το πρακτικό της δημοπρασίας του έργου εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 10 Οκτωβρίου του 2014.
Στις 10 Δεκεμβρίου 2014 η μειοδότρια εταιρεία SICAP S.A. κλήθηκε να υπογράψει την εργολαβική σύμβαση και τον Ιανουάριο προσκόμισε τις απαιτούμενες εγγυητικές επιστολές.
Σύμφωνα με τη διακήρυξη του έργου, η προθεσμία περαίωσης είναι 14 μήνες, όπερ σημαίνει ότι θα εκπνεύσει τους πρώτους μήνες του 2016.
Ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρουσία εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, αποφασίσθηκε η υπογραφή της σύμβασης του έργου, μόνο εάν η SICAP S.A. δεσμευθεί εγγράφως ότι θα το ολοκληρώσει μέχρι την 31η/12/2015.
Σε συνεδρίαση της Επιτροπής, τελικά, υπήρξε δέσμευση του εκπροσώπου του αναδόχου ότι το έργο θα ολοκληρωθεί έως τις 30 Νοεμβρίου του 2015.
Στο μεταξύ, διαβιβάσθηκε από την Περιφέρεια προς εξόφληση και ο 20ός λογαριασμός εργασιών για τα αντιδιαβρωτικα έργα στην περιοχή του Ακρογιαλίου, ύψους 70.819,13 ευρώ. 

Της Βίκυς Βετουλάκη