Με ενθουσιασμό και πλήρη συμμετοχή ξεκίνησε το CodeGirls της Καλαμάτας (φωτογραφίες)


Με μεγάλο ενθουσιασμό από διοργανωτές και συμμετέχουσες ξεκίνησε χθες το πρωί στον πάντα φιλόξενο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά το πρόγραμμα CodeGirls που υλοποιεί το μη κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού Mataroa, με τη στήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Πενήντα κορίτσια (που υπερκάλυψαν τις προβλεπόμενες θέσεις) από 10 έως 16 ετών, χωρισμένα σε δύο ηλικιακά τμήματα, θα κάνουν ένα 4ήμερο ταξίδι στο μαγικό κόσμο του προγραμματισμού και της δημιουργίας ιστοσελίδων (webmaking), με την καθοδήγηση τεσσάρων διακεκριμένων γυναικών του χώρου, οι οποίες με την παρουσία τους και μόνο αποτελούν πηγή έμπνευσης στο στόχο της ενίσχυσης του θηλυκού ισοζυγίου σε ένα σαφώς ανδροκρατούμενο τομέα. Ο λόγος για τις: Χάιδω Σαμαρά, διευθύντρια Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης στο Anatolia College, Χρύσα Κολλιδά, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Ελίζα Καμπερογιάννη, συν-διοργανώτρια της κοινότητας GDG Thessaloniki “The Playground” και Βασιλική Φίσκα, συνιδρυτικό μέλος του SheSharp Greece.
Η σημερινή ημέρα θα είναι ιδιαίτερη, με την ξεχωριστή παρουσία εκπροσώπου της Αμερικανικής Πρεσβείας, που δε θα μπορούσε να μην είναι κι αυτή γυναίκα! Η κα Suzanne Lawrence (Deputy Chief of Mission) θα γνωριστεί και θα μιλήσει στο ξεκίνημα με τις νεαρές προγραμματίστριες και τους γονείς τους, ενώ εκτός από το δεύτερο μάθημα που θα ολοκληρωθεί στις 2.00 μ.μ. περίπου (με τα απαραίτητα ενδιάμεσα διαλείμματα), θα εορταστεί με τούρτα η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Το CodeGirls της Καλαμάτας θα ολοκληρωθεί με δύο ακόμη διδακτικές ενότητες το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαρτίου, δίνοντας αμέσως μετά (21, 22 και 28, 29/3) τη σκυτάλη στην Κοζάνη, ενώ έπειτα από το Πάσχα αναμένεται ένα ακόμη αντίστοιχο πρόγραμμα στην περιοχή μας, τόσο για κορίτσια όσο και για αγόρια.
Χ.Ε.