Προσλήψεις εποχικού προσωπικού στο Δήμο Οιχαλίας


Σε προσλήψεις προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, αποφάσισε να προβεί ο Δήμος Οιχαλίας. 
Σε αυτές περιλαμβάνονται 4 ΥΕ εργάτες γενικών καθηκόντων, 1 ΔΕ οδηγός φορτηγού και 1 ΔΕ χειριστής μηχανημάτων έργου, που θα απασχοληθούν για διάστημα δύο μηνών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που άφησαν πίσω τους τα πλημμυρικά φαινόμενα της προηγούμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα, να επισκευάσουν – συντηρήσουν τις υποδομές του Δήμου που έπαθαν ζημιές, να καθαρίσουν δρόμους, χαντάκια, το δίκτυο ομβρίων, αλλά και να κάνουν επεμβάσεις σε ποτάμια και ρέματα.
Επίσης, ζητείται η πρόσληψη 1 ΠΕ μηχανικού για 8 μήνες, λόγω των μεγάλων αναγκών στην Υπηρεσία Τεχνικών Έργων μετά και την πρόσφατη αποχώρηση ενός μηχανικού, καθώς και 4 ΥΕ εργατών καθαριότητας – συνοδούς απορριμματοφόρων, 1 ΔΕ Χειριστή γκρέιντερ για 8 μήνες (καθαριότητα), 2 ΔΕ υδραυλικών, 1 χειριστή τσάπας για 8 μήνες (ύδρευση – αποχέτευση), 1 ΔΕ χειριστή τσάπας και 3 ΥΕ εργατών καθαριότητας για 8 μήνες (νεκροταφεία-κοιμητήρια).
Οι τελευταίες προσλήψεις κρίνονται απαραίτητες, καθώς, όπως αναφερόταν σε σχετικό υπόμνημα, απασχολούνται 12 άτομα εργατοτεχνικό προσωπικό (8 εργάτες καθαριότητας, 1 γενικών καθηκόντων, 2 χειριστές μηχανημάτων έργου και 1 εργάτης ύδρευσης), ενώ πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε κι ένας οδηγός, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία στη χορήγηση κανονικής άδειας. Στην καθαριότητα, από τους 9 εργάτες, οι 3 θα μεταταχθούν σε οδηγούς, στην υπηρεσία  ύδρευσης – αποχέτευσης υπάρχουν 3 άτομα (1 εργάτης ύδρευσης, 1 υδρονομέας που συνταξιοδοτείται άμεσα και 1 χειριστής μηχανημάτων έργου). Τέλος, δεν υπάρχει προσωπικό στην υπηρεσία νεκροταφείων-κοιμητηρίων.
Με τις ανάγκες που προτάθηκαν διαφώνησε ένας δημοτικός σύμβουλος.