Συνέδριο για την ανακαλυπτική μάθηση στην εκπαιδευτική πράξη


Τριήμερο συνέδριο με θέμα «Ανακαλυπτική μάθηση στην εκπαιδευτική πράξη» διοργανώνουν αύριο, μεθαύριο και την Κυριακή, στο ξενοδοχείο Ρεξ στην Καλαμάτα, η   Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» και το εκπαιδευτήριο Ελληνογερμανική Αγωγή.
Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 5.30 αύριο το απόγευμα και θα ολοκληρωθούν, βάσει προγράμματος, στις 8.00 το βράδυ.  
Το Σάββατο, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, διοργανώνει ειδική εκδήλωση για μαθητές, με θέμα «Τα παιδιά συναντούν τη Φυσική και η Φυσική μαγεύει», που θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 4.00 το απόγευμα. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Δ. Σιμόπουλος.
Το συνέδριο θα συνεχιστεί την Κυριακή και θα ολοκληρωθεί στις 12.00 το μεσημέρι, ενώ υλοποιείται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών SCIENTIX: Η ευρωπαϊκή πύλη για τη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και INSPIRING SCIENCE: Καινοτόμα Εκπαιδευτικά Σενάρια για τη Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών.