Σχεδιασμός λογοτύπου του Δήμου Τριφυλίας


Η λήψη απόφασης σχετικά με τη δημιουργία – σχεδιασμό σημαίας (λογοτύπου) του Δήμου Τριφυλίας είναι το 19ο θέμα στην ημερήσια διάταξη της αυριανής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας.
Οι τεχνικές προδιαγραφές για το σχεδιασμό ειδικού δηλωτικού σήματος (λογότυπο του Δήμου Τριφυλίας) έχουν συνταχθεί από το Αυτοτελές Γραφείο Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, και θα πρέπει: να είναι πρωτότυπο και μοναδικό, να αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα το κεντρικό νόημα της εικόνας, να προσελκύει την προσοχή του εν δυνάμει επισκέπτη, να μπορεί να χρησιμοποιείται τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, να διατίθεται σε δύο εκδοχές, ξενόγλωσση και ελληνική, να είναι αναγνωρίσιμο, επιδεκτικό σε σμίκρυνση και σε μεγέθυνση χωρίς να χάνει την επικοινωνιακή του δύναμη, ώστε να μπορεί να αναπαραχθεί σε οποιαδήποτε μορφή (π.χ. σημαία, πινακίδες, σφραγίδες, κάρτες, επιστολές αλληλογραφίας, φάκελοι αλληλογραφίας κ.τ.λ.), να συνοδεύεται με ανάλογο κείμενο αιτιολογίας/επεξήγησης της σύλληψης ιδέας από το δημιουργό, να παραδοθεί ψηφιακά, να παραδοθεί τυπωμένο σε χαρτί.
Η επιλογή του αναδόχου θα γίνει από πενταμελή επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας, στην οποία – σύμφωνα με την εισήγηση του θέματος – προτείνεται στο Σώμα να είναι: πρόεδρος ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και μέλη ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κατσούλας, η ζωγράφος Πέρσα Παρίσσου, ο συγγραφέας Στάθης Παρασκευόπουλος και η ιστορικός Μαρία Λιακάκη.
Κάθε διαγωνιζόμενος θα μπορεί να υποβάλει μέχρι δύο προτάσεις. Η υποβολή προτάσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά. Ο Δήμος Τριφυλίας θα ορίσει χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ για την επικρατέστερη πρόταση. Τα ονόματα όλων των συμμετεχόντων θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου, στην οποία θα αναρτηθεί και το έντυπο της προκήρυξης με τους όρους του διαγωνισμού.

του Ηλία Γιαννόπουλου