Σύλληψη 41 ατόμων σε όλη την Πελοπόννησο, τα 9 στη Μεσσηνία


Σαράντα ένα άτομα συνελήφθησαν συνολικά κατά τις διήμερες αστυνομικές επιχειρήσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή σε όλη την Πελοπόννησο.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 902 άτομα, εκ των οποίων 656 ήταν Έλληνες και 246 αλλοδαποί, καθώς και σε 686 οχήματα.
Προσήχθησαν 132 άτομα, από τα οποία 76 ήταν Έλληνες και 56 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 41 άτομα.
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 9 άτομα, εκ των οποίων 1 αλλοδαπός για κλοπή, 3 Έλληνες Ρομά για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, 2 Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας Ρομά, για καταδικαστικά έγγραφα, 2 Έλληνες για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και 1 Έλληνας για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Επίσης, συνελήφθησαν 7 άτομα στην Αργολίδα, εκ των οποίων 2 αλλοδαποί γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν ισάριθμα Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης των ρουμανικών Αρχών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ανθρώπων, 1 Έλληνας για ναρκωτικά, 1 αλλοδαπός για καταδικαστικό έγγραφο και 3 αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
Στην Αρκαδία συνελήφθησαν συνολικά 3 άτομα, εκ των οποίων 1 Έλληνας για καταδικαστικό έγγραφο και 2 Έλληνες για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Στην Κορινθία συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα, εκ των οποίων 1 Έλληνας για ναρκωτικά, 1 αλλοδαπός για καταδικαστικό έγγραφο, 1 Έλληνας για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, 9 Έλληνες για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και 2 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
Τέλος, στη Λακωνία, συνελήφθησαν συνολικά 8 άτομα. Σε αυτούς συγκαταλέγονται 1 Ελληνίδα για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, 1 Έλληνας για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 6 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
Επίσης, βεβαιώθηκαν συνολικά 225 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 10 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, 4 παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, 4 παραβάσεις για στέρηση αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων και 1 παράβαση για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, ενώ κατασχέθηκαν 37 δισκία που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά και μικροποσότητα κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.