Όλα «δείχνουν» εμπρησμό στο Τουριστικό Περίπτερο στην Κυπαρισσία


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το έργο του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη φωτιά που προκλήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Τουριστικό Περίπτερο Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας, στην παραλία του Αϊ – Λαγούδη.
Οι έρευνες διεξάγονται προς κάθε κατεύθυνση και με άκρα μυστικότητα, καθώς το γεγονός αυτό από μόνο του, παρόλο που η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις, έχει τις δικές του διαστάσεις και προεκτάσεις, επειδή είναι η πρώτη φορά που στην περιοχή σημειώνεται εμπρηστική ενέργεια σε βάρος δημοτικής περιουσίας και δη στο κόσμημα της Κυπαρισσίας, που από τη δεκαετία του ’70 είναι το Τουριστικό Περίπτερο.
Τα ευρήματα και τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Σήμανση της ΕΛ.ΑΣ. «δείχνουν» εμπρησμό. Το, δε, ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος αποκλείστηκε ευθύς εξαρχής, καθώς, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το κτήριο δεν ηλεκτροδοτούνταν τις τελευταίες μέρες. Μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό που βρέθηκε έξω από το τμήμα εκείνο του κτηρίου που προκλήθηκε η φωτιά, καθώς και στουπιά που βρέθηκαν στο χώρο, «οδηγούν» στην εμπρηστική ενέργεια, κάτι άλλωστε που δεν κρύβει και ο ίδιος ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο οποίος, μάλιστα, από προχθές το πρωί προέβη σε μια αιχμηρή αναφορά για το συμβάν, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «αυτό που θέλω να δηλώσω και να γίνει σαφές, είναι ότι οι αποφάσεις, οι επιλογές της νέας Δημοτικής Αρχής, δεν πρόκειται να ανασταλούν με οποιοδήποτε γεγονός και με οποιαδήποτε ενέργεια»… 

του Ηλία Γιαννόπουλου