Έκαναν το πρώτο βήμα για τα τελικά των Ιωαννίνων οι Μηχανικοί της Μεσσηνίας (φωτογραφίες)

Έκαναν το πρώτο βήμα για τα τελικά των Ιωαννίνων οι Μηχανικοί της Μεσσηνίας (φωτογραφίες)

3-1 ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
 
Του Νίκου Μπαλόπουλου
 
Ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μηχανικών Ελλάδας, πραγματοποίησε η ομάδα του ΤΕΕ Μεσσηνίας, επικρατώντας χθες στο μεσημέρι, στο «Γ. Λουκαρέας», με σκορ 3-1 της αντίστοιχης ομάδας της Αθήνας. Σκορ το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητικό εν όψει της ρεβάνς που θα γίνει σε λίγες ημέρες στην πρωτεύουσα, αλλά που θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερο, εάν οι παίκτες του Βασίλη Μπλέτσα αποδεικνυόντουσαν πιο εύστοχοι και τυχεροί στην τελική προσπάθεια.
Όπως και αν έχει, οι Μηχανικοί Μεσσηνίας κρατούν την υπόθεση πρόκριση στα χέρια τους κι αν παρουσιαστούν σοβαροί και συγκεντρωμένοι στον επαναληπτικό αγώνα, πολύ δύσκολα θα χάσουν το εισιτήριο για τα τελικά των Ιωαννίνων.
Πάντως το ξεκίνημα του χθεσινού παιχνιδιού κάθε άλλο παρά ιδανικό ήταν για την ομάδα μας. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν και μόλις στο 21΄ με γκολ του Τσιαμτσακίδη πήραν το προβάδισμα στο σκορ, το οποίο όμως δεν κράτησαν για πολύ. Ο Νικολακόπουλος με πολύ ωραίο τέρμα στο 36΄ έφερε το παιχνίδια στα ίσια, κάτι που λειτούργησε ευεργετικά, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα, στην επανάληψη.
Η Μεσσηνία ήταν καταιγιστική στο δεύτερο ημίχρονο κλείνοντας στο μισό γήπεδο τους αντιπάλους της. Είχε πολλές ευκαιρίες με Λουμάκη, Καραμπάγια, Νικολακόπουλο, Παπαλάμπρου, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ευτύχησε να βρει δύο φορές ακόμη δίχτυα αν και θα μπορούσε να έχει πετύχει τουλάχιστον ακόμη δύο τέρματα.
Αρχικά στο 54΄ ο Λάμπρος Παπαλάμπρου έκανε το 2-1 και επτά λεπτά αργότερα ο Γιάννης Νικολακόπουλος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ηλίας Τσουλάκος, με βοηθούς τους Μπασιλάρη και Παυλοπούλου.
Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι στο γήπεδο βρέθηκαν αρκετοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου, με την «οικογένεια» του Ολυμπιακού Καλαμάτας να έχει τη μερίδα του λέοντος, κάτι που κρίνεται λογικό, αφού αρχηγός της ομάδας των μηχανικών είναι ο πρώην πρόεδρος και χρηματοδότης των ερυθρολεύκων, Ηλίας Παπακωνσταντίνου.
ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Καλλιντέρης, Κερκεμέζος, Μαλαβέτσης, Μπαζιωτόπουλος (75΄ Παναγόπουλος), Γιαννακόπουλος (6΄ λ. τρ. Καρακαξάς), Παπαλάμπρου (57΄ Παπαευγενίου), Λουμάκης, Νικολακόπουλος (70΄ Κουράφας), Παπακωνσταντίνου, Γάλλος (46΄ Καμαρινάκης), Καραμπάγιας.
ΑΘΗΝΑ: Μεγάλος, Μπιλιάνας, Παλασίδης, Ανδρουλάκης, Κουμούσης, Τσιαμτσακίδης (10΄ λ. τρ. Ε. Τσιαμτσακίδης), Μακρυγιάννης, Π. Μαρινέλλης, Πασλής, Χρήστου, Η. Μαρινέλλης.
·         Ν’ αναφέρουμε ότι στο πρωτάθλημα Μηχανικών, κάθε ομάδα μπορεί να πραγματοποιήσει μέχρι επτά αλλαγές.
 

 
Μετά τον αγώνα καφέ στην παραλία της Καλαμάτας
Η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν έχει μονάχα αγωνιστικό χαρακτήρα. Το αντίθετο θα λέγαμε καθώς δίνεται η ευκαιρία για μηχανικούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας είτε να γνωριστούν, είτε να θυμηθούν καταστάσεις από το παρελθόν, κυρίως την περίοδο που ήταν φοιτητές. Έτσι χθες μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες «μεταφέρθηκαν» στην παραλία της Καλαμάτας για καφέ, με τους αθλητές του ΤΕΕ Μεσσηνίας ν’ αναλαμβάνουν βεβαίως τα «έξοδα φιλοξενίας».