Ίδιο το τιμολόγιο με πέρσι για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο λιμάνι της Πύλου

Ίδιο το τιμολόγιο με πέρσι για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο λιμάνι της Πύλου

Τμηματικά και σε έξι δόσεις θα μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύλου οι επιχειρηματίες που αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα στη χερσαία ζώνη του λιμένα Πύλου, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο του εν λόγω νομικού προσώπου.
Ο αντιπρόεδρος Πελοπ. Αγγελόπουλος πρότεινε, προκειμένου να γίνει παραχώρηση για το έτος 2015, να εξοφληθούν οι προηγούμενες οφειλές από όλους, ενώ ο πρόεδρος Θ. Χαραμαράς αντέτεινε ότι με την προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. δόθηκε η δυνατότητα στις τρεις επιχειρήσεις για τις οποίες έχει δοθεί έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την παραχώρηση χώρου στη χερσαία ζώνη λιμένα Πύλου, να καταβάλουν τμηματικά το αντάλλαγμα που τους αναλογεί για το 2014, σε έξι μηνιαίες δόσεις, από τον Ιανουάριο του 2105 έως και τον Ιούνιο του 2015.
Επίσης, το Δ.Σ. αποφάσισε τα εξής:
-Προκειμένου να γίνει οποιαδήποτε παραχώρηση χερσαίων χώρων θα πρέπει να
υποβληθεί στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύλου, από τον ενδιαφερόμενο, αίτηση με συγκεκριμένο τοπογραφικό διάγραμμα, όπου θα φαίνονται ακριβώς τα τετραγωνικά μέτρα που θέλει να χρησιμοποιήσει.
Σε περίπτωση νέου καταστήματος, μαζί με τα παραπάνω στοιχεία, θα υποβάλλεται συμφωνητικό μίσθωσης, και σε περίπτωση ύπαρξης εταιρείας, θα υποβάλλεται και το καταστατικό της.
Όσοι επαγγελματίες υπέβαλαν το 2014 τοπογραφικά και ο ζητούμενος χώρος παραμένει ο ίδιος, τότε δε θα συντάξουν νέα τοπογραφικά, αλλά θα προσκομίσουν τρία ακριβή φωτοαντίγραφα από το πρωτότυπο τοπογραφικό που διαθέτουν, θεωρημένα (για την ακρίβεια του αντιγράφου) από την Τ.Υ. του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Οι υπόλοιποι επαγγελματίες (νέες παραχωρήσεις ή παραχωρήσεις με μεταβολή στο ζητούμενο για παραχώρηση χώρο) θα συντάξουν νέα τοπογραφικά και θα τα θεωρήσουν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύλου-Νέστορος.  
Στην απόφαση επισημαίνεται ότι η παραχώρηση του δικαιώματος της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων θα πρέπει να εξασφαλίζει την ελεύθερη διέλευση του κοινού κατά μήκος της παραλίας, καθώς και την ακώλυτη προσέγγισή του στα κρηπιδώματα ή στη θάλασσα.
Επίσης, ότι το δικαίωμα εγκατάστασης και χρήσης των παραχωρούμενων χώρων αποκτάται μόνο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας (έγκριση και από Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης) και αφού ο ενδιαφερόμενος παραλάβει την άδειά του.
-Οι παραχωρήσεις θα γίνονται για μικρότερη του έτους διάρκεια.
Όσον αφορά στο τιμολόγιο για το 2015, θα παραμείνει σταθερό, λόγω οικονομικής κρίσης, και θα είναι:
-Για τους χώρους του λιμένα Πύλου 15 ευρώ ανά τ.μ., με τη δυνατότητα να εξοφλούν την οφειλή τους σε έξι δόσεις.
Τα δικαιώματα από κατάληψη λιμενικών χώρων λιμένα Πύλου θα έχουν ως εξής:
-Η εναπόθεση ειδικών φορτίων θα εξετάζεται κατά περίπτωση από το Δ.Σ.
-Για εργαλεία πρακτόρων, λιμενεργατών κ.λπ., 0,40 ευρώ/τ.μ. μηνιαίως. Θα γίνουν αιτήσεις για το χώρο που θέλουν οι ιδιοκτήτες των εργαλείων αυτών και θα προσδιοριστεί με διαγράμμιση ο χώρος του καθενός.
-Το τέλος χρήσης προκυμαίας για κάθε πλοίο με αδρανή υλικά κ.α. που
φορτοεκφορτώνονται στο λιμάνι της Πύλου και απομακρύνονται απευθείας με αυτοκίνητα (δεν τοποθετούνται στα κρηπιδώματα), θα έχει ως εξής: Για φορτίο μέχρι 1.500 τόνους 100 ευρώ, για φορτίο μεγαλύτερο των 1.500 τόνων 200 ευρώ. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις θα λαμβάνεται απόφαση στο Συμβούλιο, ύστερα από αίτηση.

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου