Αντιπαράθεση για την καθημερινότητα στο Δ.Σ. Μεσσήνης


Την ευκαιρία να διασταυρώσουν τα ξίφη τους με αφορμή την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, είχαν προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης ο δήμαρχος Γ. Τσώνης και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στ. Αναστασόπουλος.
Ο τελευταίος υποστήριξε ότι έγιναν ελάχιστες ή μηδενικές παρεμβάσεις, επιλεκτικές σε πολλές περιπτώσεις, είτε σε Κοινότητες είτε στη Μεσσήνη, ισχυριζόμενος ότι πρόεδροι μάζευαν χρήματα ή διέθεταν τα δικά τους, προκειμένου να γίνουν κάποια έργα. Στη συνέχεια μέμφθηκε τη Δημοτική Αρχή πως, αντί να λύσει τα καθημερινά προβλήματα, έφερε προς συζήτηση την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
Ο κ. Τσώνης αντεπιτέθηκε ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα, εξηγώντας πως τη Μεγάλη Τετάρτη έληξε η θητεία των οκταμηνιτών και προσλήφθηκαν 15 άτομα, εκ των οποίων τα 8 διατέθηκαν για τα απορριμματοφόρα και τα υπόλοιπα 7 έπρεπε να καλύψουν τις ανάγκες 115 χωριών και της Μεσσήνης.
Πρόσθεσε δε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έτρεχαν έως και το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, ενώ σημείωσε πως οι αποθήκες ήταν ανοιχτές να πάρουν ό,τι ήθελαν οι πρόεδροι.
Πρόσθεσε πως αν κάποιοι για τους λόγους τους ήθελαν να δημιουργήσουν πρόβλημα, είναι άλλο θέμα, καθώς στον ίδιο δεν έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες.
Ο κ. Αναστασόπουλος επικαλέστηκε ντοκουμέντα, κατά τα οποία υπάρχουν πρόεδροι που μπήκαν στη «μαύρη λίστα» επειδή ανήκουν στο συνδυασμό του και όχι στην πλειοψηφία, ενώ μέμφθηκε τον κ. Τσώνη πως δεν υλοποιεί τις προεκλογικές του εξαγγελίες, κατά τις οποίες έλεγε ότι θα είναι δήμαρχος όλων των δημοτών.
Παρενέβη και ο αντιδήμαρχος Νικ. Ξενόγιαννης, ζητώντας στοιχεία, προέκυψε ένταση με τον κ. Αναστασόπουλο και το θέμα έκλεισε με τον Διον. Σταθόπουλο, από την πλειοψηφία, να αναφέρει ότι με τις τελευταίες κακοκαιρίες δέχθηκε συγχαρητήρια από τους προέδρους της Δ.Ε. Ιθώμης για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα.
Χ.Χ.