Απάντηση στο δήμαρχο Μεσσήνης για την παιδαγωγό του Παιδικού Σταθμού Ανδρούσας

Απάντηση στο δήμαρχο Μεσσήνης για  την παιδαγωγό του Παιδικού Σταθμού Ανδρούσας

Στο φύλλο της 22ας Απριλίου 2015 της εφημερίδας «Θάρρος», ο κ. Γεώργιος Τσώνης, δήμαρχος Μεσσήνης, αναφέρεται στο πρόσωπό μου, χωρίς να με κατονομάζει, με χαρακτηρισμούς, όχι μόνο απαξιωτικούς, αλλά που δεν έχουν και καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Εγώ εργαζόμουν ως βρεφονηπιοκόμος στον Παιδικό Σταθμό του Δήμου Ανδρούσας, με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και συγκεκριμένα από 14/9/2006 έως 9/8/2011, συνεχώς. Μετά τη λήξη και της τελευταίας σύμβασής μου ο Παιδικός Σταθμός δε με απασχόλησε και πάλι. Γι’ αυτό, όπως και χιλιάδες άλλοι συμβασιούχοι στην Ελλάδα σε ανάλογες περιπτώσεις, προσέφυγα στο Δικαστήριο, για να αναγνωρισθεί ότι οι συμβάσεις μου αυτές ορισμένου χρόνου, με συνολική διάρκεια 5 ετών περίπου, αποτελούσαν ενιαία σύμβαση αορίστου χρόνου, που δεν καταγγέλθηκε από το Δήμο Μεσσήνης, όπως προβλέπει ο Νόμος στις περιπτώσεις αυτές.
Το Δικαστήριο, όμως, με την απόφασή του (υπ’ αριθμ. 18/2014 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας) έκρινε ότι στις περιπτώσεις αυτές, που δεν αφορούν στον ιδιωτικό τομέα, αλλά τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δεν μπορούν να μετατραπούν οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου σε μία σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Και βέβαια, είναι εντελώς ανακριβής ο ισχυρισμός του κ. δημάρχου ότι «όταν έγινε η αγωγή, ο Δήμος δεν έστειλε τη νομική σύμβουλο», διότι, αντίθετα, παραστάθηκε στη δίκη πληρεξούσια δικηγόρος του Δήμου Μεσσήνης, όπως αναγράφεται στη δικαστική απόφαση, την οποία απόφαση, όπως και αντίγραφο της αγωγής, έχω στη διάθεση του κ. δημάρχου (αν δεν την έχει) και κάθε άλλου ενδιαφερόμενου.
Με τα έγγραφα αυτά διαψεύδονται και τα υπόλοιπα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα που με αφορούν, για να μην αντικρούω καθένα από αυτά ξεχωριστά.
Τελειώνοντας, κε δήμαρχε, θέλω να σας πω ότι μόλις προσέφερα εθελοντικά τις υπηρεσίες μου, από τον Ιούνιο 2014 μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου 2015, δεν πήρα καμία αμοιβή για την εργασία μου. Γι’ αυτό, η αναφορά σας για «δήθεν» εθελοντική εργασία μου και ότι «ουδέποτε υπήρξα ανιδιοτελής», δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και την αλήθεια.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας,
Ελένη Δημητρίου Σκιγκοπούλου
Βρεφονηπιοκόμος