Απαράδεκτη κατάσταση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Απαράδεκτη κατάσταση  στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Απαράδεκτη από υγειονομική άποψη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Μεσσηνίας, Μανώλης Μάκαρης, την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, εξαιτίας των εργασιών ανακαίνισης του ισόγειου.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, η “πρόχειρη λύση που βρέθηκε αφήνει περισσότερο εκτεθειμένους τους εργαζομένους και επισκέπτες του νοσοκομείου, δημιουργώντας θέματα υγιεινής και προστασίας τους».
Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Καθημερινότητα που μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες βλέπουμε βιώνουν οι ασθενείς και το προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας λόγω της ανακατασκευής του ισογείου και της -χωρίς οργανωμένο σχέδιο-μεταφοράς των τακτικών ιατρείων σε προκατασκευασμένους οικίσκους στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.
Οι συγκεκριμένοι οικίσκοι δεν πληρούν καμιά από τις απαιτούμενες υγειονομικές προδιαγραφές, καθώς δε διαθέτουν κλιματισμό, δεν έχουν τουαλέτες, ενώ οι ασθενείς είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται εκτεθειμένοι σε συνθήκες που συχνά επιβαρύνουν την κατάστασή τους, καθώς ο χώρος αναμονής βρίσκεται εκτός των οικίσκων, στην ύπαιθρο.
Επίσης, σε πολύ κοντινή απόσταση εκτελούνται οικοδομικές εργασίες ανακατασκευής, δημιουργώντας πρόσθετες συνθήκες όχλησης, παρεμποδίζοντας τη σωστή λειτουργία των ιατρείων.
Καλούμε, λοιπόν, τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να προβούν στην άμεση εξεύρεση κατάλληλου χώρου για τα τακτικά ιατρεία, έτσι ώστε να προστατευθούν οι ασθενείς και να εξασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες λειτουργίας των ιατρείων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας έως ότου ολοκληρωθούν οι επιτελούμενες εργασίες ανακατασκευής, κάτι που προβλέπεται σε διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών».

του Αντώνη Πετρόγιαννη