Γιατί διώχτηκε εθελόντρια από τον Παιδικό Σταθμό Ανδρούσας;


Δυστυχώς, η νέα Δημοτική Αρχή Μεσσήνης δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Ανδρούσας. Αντί να διευθετήσει τις ελλείψεις ενός περιφερειακού παιδικού σταθμού που στηρίζει την παραμονή των νέων ανθρώπων στην αγροτική ύπαιθρο, απεναντίας δημιουργεί προβλήματα, διώκοντας άτομα που προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο τους, χωρίς καμιά δικαιολογία. Και συγκεκριμένα άτομο που προσέφερε τις υπηρεσίες του εθελοντικά, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις που δεν είναι ικανή να καλύψει η διεύθυνση των παιδικών σταθμών από το έτος 2011.
Το συγκεκριμένο άτομο και ενώ ήταν εγγεγραμμένο στο Μητρώο Εθελοντών του Δήμου Μεσσήνης διώχθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου, αφήνοντας τα παιδιά μας σε ένα υποστελεχωμένο Παιδικό Σταθμό, χωρίς έως σήμερα να έχει γίνει κάτι, όπως είχαν υποσχεθεί.
Απότοκο αυτού είναι ένας Παιδικός Σταθμός, που λειτουργούσε ως υπόδειγμα και αποτελούσε σημείο κοινωνικών επαφών της αγροτικής υπαίθρου, με δράσεις και παιδαγωγικό έργο που ξεπερνούσε τα στενά όρια του χωριού της Ανδρούσας και απλωνόταν σε ολόκληρο το Δήμο Μεσσήνης, να έχει αφεθεί στη μοίρα του.
Αναρωτιόμαστε, η επόμενη κίνηση είναι να κλείσει ο Παιδικός Σταθμός ή να αναβαθμιστεί προσφέροντας καλύτερη παιδεία στα παιδιά μας;
Ενώ ο νέος δήμαρχος έχει ενημερωθεί για τις ελλείψεις, αντί να λύσει το πρόβλημα της μαγείρισσας του Παιδικού Σταθμού, διώχνει εθελόντρια προφανώς για τους δικούς τους πολιτικούς λόγους, χωρίς να συνειδητοποιεί τα προβλήματα που δημιουργεί σε εμάς που ήδη αντιμετωπίζουμε αρκετά στην ύπαιθρο.
Ο κ. δήμαρχος πρέπει να καταλάβει ότι είναι δήμαρχος όλου του Δήμου και όχι μόνο της πόλης της Μεσσήνης.
Εμείς στα χωριά δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, είμαστε άτομα που προσπαθούμε να δώσουμε ό,τι καλύτερο στα παιδιά μας και προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανά τα χωριά μας.
Επίσης, κε δήμαρχε, δεν μπορούμε όπου θέλουμε να χρησιμοποιούμε εθελοντές, όπως τον κ. Μαλαπάνη και όπου δε μας συμφέρει να τους διώκουμε.
Ο κ. δήμαρχος πρόσφατα δήλωσε για τον κ. Μαλαπάνη «ήρθε ένας ικανός άνθρωπος με τη θέλησή του να βοηθήσει τον τόπο. Αφιερώνει το χρόνο του, χωρίς προσωπικό όφελος» .
Συνεπώς, κε δήμαρχε, το άτομο που διώξατε από τον Παιδικό Σταθμό Ανδρούσας προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του, χωρίς προσωπικό όφελος, για το καλό των παιδιών μας, δηλαδή για το καλό των δημοτών σας και, κατ’ επέκταση, για το καλό του Δήμου.
Γονείς του Παιδικού Σταθμού Ανδρούσας
 
Γονείς:
Δήμητρα Γιαννακοπούλου
Ζωή Λιοντήρη
Πετρακοπούλου-Μαλαφέκα Γεωργία
Βλαχοπούλου Παναγιώτα
Παναγιώτης Μπίρμπας
Σαμούρι Ιμπραήμ
Αλέξανδρος Βλαχόπουλος
Μάρθα Λεβέντη