Δίμηνη εθελοντική υπηρεσία στην Ιταλία για 2 άτομα

Δίμηνη εθελοντική υπηρεσία στην Ιταλία για 2 άτομα

Η Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων προσφέρει την ευκαιρία σε δύο άτομα 18-30 ετών να συμμετάσχουν σε ήδη εγκεκριμένο πρόγραμμα ομαδικής ευρωπαϊκής εθελοντικής υπηρεσίας μικρής διάρκειας στην κωμόπολη Castelfranco Emilia στην Ιταλία.
Τίτλος του προγράμματος είναι “World Cup Volunteers 2015”. Θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδες και θα πραγματοποιηθεί από 24 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου. Θέμα του είναι η στήριξη του “Mondiali Antirazzisti” (No racist cup) και θα συμμετέχουν 40 εθελοντές από 9 διαφορετικές χώρες (5 ανά χώρα).
Το πρόγραμμα καλύπτει πλήρως (100%) τα έξοδα διαμονής και διατροφής, μαθημάτων πολωνικής γλώσσας, συντονισμού, εσωτερικών μετακινήσεων, δραστηριοτήτων κ.λπ., καθώς και 275 ευρώ από τα έξοδα του ταξιδίου από την Ελλάδα στην Ιταλία με επιστροφή.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ενδιαφέρον για συμμετοχή σε αθλητικές και εξωτερικές δραστηριότητες, οργανώνοντας εργαστήρια και στηρίζοντας την οργάνωση των πρακτικών λεπτομερειών του φεστιβάλ, με τον κοινό στόχο της καταπολέμησης των διακρίσεων (φυλετικών, σεξουαλικών κ.ά.).
Θα πρέπει να μπορούν να δεχτούν τις συνθήκες διαμονής, στο «σπίτι των εθελοντών», με κοινά δωμάτια και τουαλέτες, ενώ ο ύπνος γίνεται σε κρεβάτια εκστρατείας (https:// worldcupvolunteers2015.wordpress.com/accommodation/). Η τελική τους επιλογή θα γίνει από τον οργανισμό υποδοχής στην Ιταλία.
Οι εθελοντές θα βοηθήσουν στην οργάνωση και υλοποίηση του φεστιβάλ και κυρίως σε πρακτικά θέματα (καθάρισμα, βοήθεια στην κουζίνα, τακτοποίηση των χώρων του φεστιβάλ). Θα έχουν, επίσης, δυνατότητα  συμμετοχής σε διάφορες δραστηριότητες (τουρνουά διαφόρων αθλημάτων, εξωτερικές δραστηριότητες, συζητήσεις πάνω σε θέματα κατά των διακρίσεων, συναυλίες)…
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα δίνονται από την ιστοσελίδα https: // worldcupvolunteers2015.wordpress.com/, η το Facebook: https: // facebook.com/ worldcupvolunteers2015 και το Info-pack: Call for participants_World Cup Volunteers 2015.
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει το Σάββατο 25 Απριλίου.