Δημιουργία προσωρινού χώρου για τα αδέσποτα της Καλαμάτας


Πάνω από τη γέφυρα της οδού Σπάρτης
 
Η κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα στην Καλαμάτα έχει ξεφύγει. Και γι’ αυτό το φαινόμενο υπάρχουν πολλοί λόγοι. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα ζώα είναι θύματα της αδιαφορίας της Πολιτείας και της ανευθυνότητας των ιδιοκτητών τους.
Από την πλευρά του, το 2011 ο Δήμος Καλαμάτας με πρόγραμμα χρηματοδότησε στειρώσεις, ταυτοποίηση και εμβολιασμό για δεκάδες σκυλιά, ενώ προχώρησε σε νέα σύμβαση με το Φιλοζωικό Όμιλο. Βέβαια, για τα παραπάνω είναι υποχρεωμένος από το νόμο, συν την παροχή καταφυγίου, αυτοκινήτου και προσωπικού για τη διευκόλυνση των εθελοντών.
Στο μεταξύ, βρέθηκε κατάλληλος χώρος- καταφύγιο για μικρό χρονικό διάστημα σε δημοτικό χώρο πάνω από τη γέφυρα της οδού Σπάρτης. Πριν επιλέξει ο Δήμος Καλαμάτας το συγκεκριμένο είχε αναζητήσει άλλα, όμως δε βρέθηκαν ιδιώτες πρόθυμοι να διαθέσουν το οικόπεδό τους έναντι τιμήματος.
Σημειώνεται ότι ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας θα εμβολιάζει τα αδέσποτα ζώα, θα κάνει την προβλεπόμενη σήμανση και ακολούθως τα ζώα θα φιλοξενούνται στο χώρο για δύο-τρεις ημέρες. Ακόμα κι έτσι, όμως, αυτός θα πρέπει να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.
Παράλληλα, θα πρέπει να ενισχυθεί η χρηματοδότηση για τη νοσηλεία αδέσποτων σε περίπτωση ασθενειών ή τραυματισμού τους, όπως και η δημιουργία ενός αποτεφρωτηρίου.
Στην ουσία, δηλαδή, μπορεί να γίνεται ένα βήμα προς τα μπροστά, αλλά η περίθαλψη των αδέσποτων θα είναι και πάλι ζήτημα μερικών… ηρωικών εθελοντών πολιτών και κτηνιάτρων, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να μειώσουν το βαθμό βαρβαρότητας του δήθεν πολιτισμού μας.
Α.Π.