Επιστολο-πόλεμος και από ουσία μηδέν για το Καλό Νερό-Τσακώνα


Τον άμεσο κίνδυνο να μείνει εκτός το οδικό τμήμα Καλό Νερό-Τσακώνα επισημαίνει σε επιστολή της η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση, καλώντας σε… αφύπνιση τους κυβερνητικούς βουλευτές.
Από την άλλη πάλι, ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, με ανακοίνωσή του προς τους «όψιμα ανησυχούντες» υπενθυμίζει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μάχες για τα θέματα τη Μεσσηνίας.

Ελ. Αλειφέρη
Με επιστολή στους βουλευτές της Μεσσηνίας, τους δημάρχους του νομού, το Επιμελητήριο, την Ένωση Ξενοδόχων και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, η κα Αλειφέρη τονίζει αναφερόμενη στη σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Υποδομών για το έργο Πάτρα –Πύργος –Καλό Νερό- Τσακώνα, ότι η Μεσσηνία και η Περιφέρεια Πελοποννήσου αγνοήθηκαν εντελώς: «Η ανωτέρω ενέργεια υποδηλώνει προφανώς την πρόθεση του αρμόδιου υπουργείου να είναι εκτός της ατζέντας συζήτησης το Τμήμα Καλό Νερό -Τσακώνα, κάτι που βρίσκει κάθετα αντίθετους τόσο όλους τους φορείς της Μεσσηνίας όσο και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο οδικός άξονας Καλό Νερό-Τσακώνα είναι κυρίαρχης σημασίας για τη Μεσσηνία και για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και έχει γίνει μεγάλος αγώνας για την τύχη αυτού του έργου, το οποίο τώρα κινδυνεύει. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ομόφωνα σχεδόν υπερψήφισε την πρόταση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και εξέδωσε ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί πλήρως και το συντομότερο δυνατό η υλοποίηση του οδικού άξονα Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, γιατί αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Περιφέρειας Ηπείρου».
Κλείνοντας την επιστολή της καλεί όλους τους φορείς της Μεσσηνίας, και ιδιαίτερα τους Μεσσήνιους βουλευτές της κυβέρνησης, να προασπίσουν τα συμφέροντα του τόπου, να αντιδράσουν και να καταγγείλουν το ενδεχόμενο να είναι εκτός στόχευσης και εκτός ατζέντας του υπουργείου Υποδομών το Τμήμα Καλό Νερό -Τσακώνα.

ΣΥΡΙΖΑ
Από πλευρά του, ο κ. Πετράκος –λαμβάνοντας προφανώς την επιστολή της κας Αλειφέρη- σε ανακοίνωση του και απευθυνόμενος στους «όψιμα ανησυχούντες που αναρωτιούνται γιατί δεν ήταν οι Μεσσήνιοι βουλευτές στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Σπίρτζη», τους ενημερώνει για τα εξής: «Πριν ακριβώς από ένα μήνα και οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, Χρήστο Σπίρτζη, για τα τμήματα αυτά, καθώς και για τον περιφερειακό της Καλαμάτας. Αν, όμως, ο ένας μήνας είναι μεγάλο διάστημα και ξεχνάνε, οφείλω να τους υπενθυμίσω πάλι ότι στις 27/3/2015 είχα συνάντηση με τον ίδιο υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σταθάκη για το θέμα αυτό, και όπως προκύπτει από την ανακοίνωση την ίδια ημέρα: “…Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Πετράκο ότι με βάση το έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας των Δημοσίων Έργων, εκκρεμεί η δημοπράτηση των υποστηρικτικών μελετών (τεχνικά, αποχέτευση-αποστράγγιση, σήμανση, ηλεκτρομηχανολογικά). Συνεπώς, είναι αδύνατη η δημοπράτηση του τμήματος στην παρούσα φάση χωρίς τις υποστηρικτικές μελέτες. Ο κ. Πετράκος ζήτησε να δημοπρατηθούν άμεσα οι ανωτέρω υποστηρικτικές μελέτες, ώστε να καταστεί ώριμο για δημοπράτηση.
Ο κ. Σταθάκης δεσμεύτηκε να υπάρξει νέα συνάντηση άμεσα, παρουσία και των υπηρεσιακών παραγόντων, ώστε να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις και για το θέμα αυτό”.
Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι οι Μεσσήνιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούμε πολύ συστηματικά τα θέματα του νομού μας και αγωνιζόμαστε προβλήματα δεκαετιών να επιλυθούν».

της Βίκυς Βετουλάκη